ČAROBEN SALZBURG IN OKTOBERFEST

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:
 1. dan, sobota, 29.9.2018: VELENJE – BERCHTESGADEN – SALZBURG

Odhod v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Sledi vožnja preko Gorenjske proti Karavankam, mimo Beljaka in naprej po turski avtocesti v smeri Salzburga. Na področju narodnega parka Berchtesgadna se bomo povzpeli na Kehlstein, ter si ogledali Orlovo gnezdo, Hitlerjevo alpsko trdnjavo. Po ogledu se bomo spustili nazaj v dolino.  Obisk rudnika soli v Berchtesgadnu, kjer so nahajališča soli izkoriščali že Kelti. Danes je rudnik spremenjen v muzej. Sledi vožnja do Mozartovega rojstnega mesta – Salzburga. Lepote tega mesta je težko opisati z besedami, človek ga mora enostavno obiskati in začutiti njegov utrip. Po namestitvi v hotelu nas čaka sprehod skozi mesto. Sprehodili se bomo po znameniti ulici Getreidegasse, videli bomo: Mozartov trg, Stolnico, Cerkev in samostan sv. Petra, Frančiškansko cerkev, Mozartovo rojstno hišo (zunanjost)priporočamo večeren sprehod skozi mesto. Večerja. (Možnost večerje v pivnici v Salzburgu). Nočitev.

 1. dan, sobota, 30.9.2018: SALZBURG – MÜNCHEN (OKTOBERFEST) – VELENJE

Po zajtrku nas čaka vožnja do  bavarske prestolnice – Münchna. Najprej si bomo privoščili panoramsko vožnjo skozi mesto, do znamenite Allianz Arene (ogled zunanjosti).  Sledi vožnja mimo Olimpijske vasi,  do Tehničnega muzeja, kjer nas bo odložil avtobus. Skozi veličastna mestna vrata – Isartor, se bomo sprehodili v središče mesta, do Marijinega trga (Marienplatz), na katerem dominira gotska mestna hiša – Rotovž (Rathaus). Po dogovoru nekaj prostega časa. Popoldne obisk prizorišča Oktoberfest, kjer se bomo pomešali med množico obiskovalcev in uživali ob pitju piva ter ostalih slastnih dobrot, ki jih ponujajo na stojnicah. V večernih urah zbor potnikov , vožnja proti domu kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

 CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

 

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, strošek voznika in cestnin,
 • 1 x polpenzionsko namestitev v hotelu *** (dvoposteljne sobe) ali namestitev z zajtrkom z večerjo v pivnici.
 • vstopnine na orlovo gnezdo (vožnja s posebnim avtobusom in dvigalom) in rudnik soli.
 • vse ostale oglede zunanjosti po programu,
 • vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:

 • CORIS zavarovanje z asistenco v tujini,
 • RIZIKO ODPOVEDI,
 • Namestitev v enoposteljni sobi.

OPOMBE:

 • Vstop na prizorišče Oktoberfesta je prost. Pivo naročite v pivskih šotorih.

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

PLAČILNI POGOJI: Nudimo vam možnost obročnega plačila in sicer na 3 obroke, na osnovi plačilnih nalogov. Plačilo zadnjega obroka do 8 dni pred odhodom, ostalo po dogovoru. Plačilne naloge boste prejeli po pošti.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...