HEILIGENBLUTT, GROSSGLOCKNER in MILLSTATSKO JEZERO

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Dravograda,  mimo Celovca, Beljaka, Spittala ob Dravi in naprej ob reki Möll, proti najvišji avstrijski gori. Ustavili se bomo v vasici Heiligenblutt, eni najlepših alpskih gorskih vasic. Sprehod do cerkvice sv. Vincenca, ki je znana po tem, da hrani stekleničko s Kristusovo krvjo, katero bi naj bil po legendi prinesel mlad vojak Bricius iz Konstantinopla. Vzpon v nacionalni park Höhe Tauern po visokogorski – alpski cesti. Najprej se bomo odpravili na Franz Josefh Höhe, od koder lahko občudujemo sam vrh Grossglocknerja (3798 m) in največji avstrijski ledenik Pasterza. Popoldne nadaljevanje vožnje do najvišje točke te gorske ceste – Edelweissspitze. Ob povratku se bomo ustavili še ob Milstättskem jezeru. Povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, vse oglede po programu, vstopno takso za visokogorsko cesto, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...