ORLOVO GNEZDO IN SALZBURG

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja čez mejni prehod v Šentilju, nadaljevanje poti v smeri Liezna, Radstadta in Salzburga ter naprej na Bavarsko, do vasice Obersalzberg, od koder nas bo pot vodila do Orlovega gnezda (Khelsteinhaus). Gre za nekdanjo Hitlerjevo rezidenco, ki se razprostira na višini 1834 m in ponuja lepo panoramo na okoliška pogorja in bližnje Kraljevo jezero. Do Orlovega gnezda vodi serpentinasta asfaltna cesta, ki jo bomo premagali z njihovim lokalnim avtobusom, nato pa sledi še vožnja z dvigalom do razgledne platforme. Popoldne bomo izkoristili za obisk prestolnice »solnograške« – Salzburga, ki mu pravijo tudi Mozartovo mesto. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si ogledali: Mozartov trg, stolnico, zunanjost trdnjave Hochensalzburg, cerkev in samostan Sv. Petra, frančiškansko cerkev, zunanjost Mozartove rojstne hiše, …  Na voljo boste imeli tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti ulici Getreidegasse, oziroma za nakup kakšne Mozartove kroglice. Prihod domov je predviden v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, vstopnino za Orlovo gnezdo, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...