POTEP PO GRADIŠČANSKEM

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Gradiščansko je poznano kot dežela vzhajajočega sonca, dežela srednjeveških gradov, traminca in rizlinga, štorkelj, Nežiderskega jezera z izredno bogato floro in favno ter dežela »avstrijskih Pompejev«.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Gradca do mesteca Eisenstadt. Ogled mogočnega baročnega dvorca Esterhazy in tamkajšnje cerkve, kjer se nahaja sarkofag s posmrtnimi ostanki skladatelja Hydna. Družina Esterhazy je veljala za zelo pomembno plemiško družino na Gradiščanskem. Po ogledu še nekaj prostega časa za sprehod po mestu. Sledi vožnja do kraja St. Marghareten. Postanek za ogled rimskega kamnoloma, ki je eden najstarejših in največjih v Evropi. Gre za zelo stare, fosilne kamnine, stare od 10 do 20 milijonov let. Na področju 150 000 m2 površine so izkopali že več kot 4. milijone m3 kamenja. Kamnolom je še danes v aktivnem delovanju, v poletnih mesecih se spremeni v prizorišče oper na prostem.V popoldanskih urah prihod v Rust, mesto štorkelj in hkrati najmanjše mesto v Avstriji, znano po vinskem sejmu. Prosto za sprehod po mestecu ali ob jezeru. Sledi vkrcanje na ladjico in panoramska vožnja po Nežiderskem jezeru, na ladji nam bodo pripravili tudi kosilo. Po končani vožnji se bomo mimo Mörbischa, ki je poznan po letnih opernih dnevih na tamkajšnjem jezerskem odru, odpravili nazaj proti domu. Prihod domov v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne pristojbine po Sloveniji in Avstriji po sistemu go box, vstopnine in oglede po programu (grad Esterhazy, kamnolom), vožnjo z ladjico s kosilom na ladji + 1 pijačo, vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...