VULKANLAND IN GRADEC

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja čez mejo v Avstrijo proti Vulkanlandu, kjer bomo najprej prisluhnili razvojni zgodbi celote regije. Obiskali bomo kraj Auersbach, kjer že kar nekaj časa uspešno deluje podjetje Vulcano mesnine. Pokušali bomo njihove izdelke, ki jih bo možno tudi kupiti. Sledi vožnja v kraj Bergl, kjer že desetletja uspešno deluje hiša čokolade Zotter. S pomočjo posebnih raziskav in na osnovi številnih dodanih okusov ustvarjajo več kot 150 čokoladnih okusov. Predstavili nam bodo postopek proizvodnje čokolade, katere več vrst bomo tudi poizkusili. Sledi obisk mesta Gradec, kjer se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro. Najprej se bomo pustili očarati mestnemu parku, skozi katerega se bomo odpravili proti Operni hiši, od koder se nam bo hitro odprl pogled na mestno postajališče tramvajev in avtobusov –  Jakomini trg Ogledali si bomo tako imenovano Letno hišo, nato Bermudski trikotnik, pred katerim  bomo pazili, da nas ne bo posrkal vase. S svojim modernim zgledom nas bo pričakal Otok na Muri, ki je delo arhitekta iz New Yorka. Z dvigalom se bomo povzpeli na znameniti Schlossberg, se sprehodili skozi dvorišča nekdanje utrdbe ter si privoščili foto pavzo pri znamenitem stolpu z uro. Druženje bomo zaključili z večerjo v prijetnem gostišču na slovenski strani. Prihod domov v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, obisk Vulcano mesnin (pokušnja: krožnik mesnin + kruh/ slika spodaj), obisk čokoladnice Zotter (pokušnja vseh vrst čokolade/neomejena količina), vožnjo z dvigalom na Schlossberg (obe smeri), večerjo na slovenski strani, vse ostale oglede zunanjosti po programu, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...