Z LADJO PO LEPI MODRI DONAVI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Dvodnevno potepanje nas bo poneslo po slikovitih krajih Avstrije in Nemčije. Čakale nas bodo bavarske Benetke – romantično mesto Passau, ki leži na stičišču treh rek, kar mu daje še poseben čar. In že bo pred nami doživetje, ki bo ostalo za vedno. Križarjenje z ladjo po Donavi. Pridružili se bomo mnenju Straussa, da je še vedno lepa, modra in neskončna.

  1. dan: SLOVENIJA – SALZBURG – PASSAU

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru.  Vožnja čez mejo v Avstrijo, do  Salzburga, ki mu pravijo tudi Mozartovo mesto. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si ogledali: Mozartov trg, stolnico, zunanjost trdnjave Hochensalzburg, cerkev in samostan Sv. Petra, frančiškansko cerkev, zunanjost Mozartove rojstne hiše, …  Na razpolago boste imeli tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti ulici Getreidegasse, oziroma za nakup kakšne Mozartove kroglice. V popoldanskih urah bomo prispeli v romantično mesto Passau, ki leži na stičišču treh rek, po katerih nosi ime bavarske Benetke. Ogled katedrale sv. Štefana, kjer najdemo največje orgle na svetu. Sprehod mimo Mestne hiše, Donavskega nabrežja »Dreiflüsseck«, kjer se srečajo vse tri reke: Ilz, Inn in Donava … Zvečer namestitev v hotel, večerja in nočitev.

  1. dan: PASSAU – LINZ – SLOVENIJA

Zajtrk. Ob 9.00 uri se bomo v pristanišču vkrcali na turistično ladjo. Predali se bomo slikovitemu križarjenju po Donavi (Passau – Linz). Vožnja po reki Donavi traja približno 5 ur (pristanek ob 14:15 uri). Sledil bo ogled mesta Linz, ki so ga ustanovili Rimljani ter ga imenovali Lentia, verjetno po keltskem imenu lentos za ovinek ali zavoj. Tako je od samega začetka mesto povezano z Donavo, ki tukaj dela zavoj. Glavna ulica »Landstrasse« vodi od trga »Blumauerplatz« do glavnega trga, kjer sredini stoji visok kužni steber »Pestsäule« (znan tudi kot »Dreifaltigketssäule«), ki spominja na umrle med epidemijo kuge. Nekaj prostega časa, nato vožnja domov. Prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede zunanjosti po programu, 1x polpenzion v hotelu *** (dvoposteljne sobe),  vožnjo z ladjo po Donavi na relaciji: Passau – Linz, vodenje in organizacijo potovanja,  DDV.

MOŽNO DOPLAČILO (po želji): enoposteljna soba.

***OPOMBE: namesto ogleda mesta Salzburg se lahko vključi obisk rudnika soli Hallein (Bad Dürnberg) , obisk Orlovega gnezda (Khelsteinhaus), obisk dvorca Hellbrun ali izlet čez pokrajino Salzkammergut (Hallstat, Bad Ischl, St. Wolfgang).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...