Z LADJO PO LEPI MODRI DONAVI….

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: MARIBOR – DUNAJ – BRATISLAVA 

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja čez mejo v Avstrijo do Dunaja, kjer se bomo vkrcali na vodni katamaran in zapluli po Lepi modri Donavi vse do Bratislave (predviden čas vožnje je 75 minut, https://www.twincityliner.com). Prihod v popoldanskih urah, čas za voden ogled. Sprehodili se bomo po Michalski in Venturski ulici,  pozornost bomo namenili Mozartovi palači, kjer je Mozart kot nekaj letni deček igral enega svojih prvih koncertov. Mesto se ponaša tudi s sedežem Academie Istropolitane, ki danes služi univerzitetni knjižnici. Zanimiva je tudi palača rodbine Keglevič, kjer je pogosto gostoval Beethoven. Povzpeli se bomo na Grajski grič, na katerem dominira grad z Glavnim trgom, kjer so vidni ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Sprehodili se bomo skozi grajsko poslopje. Oglede bomo zaključili pri Martinovi katedrali, ki je bila v času turške okupacije Budimpešte prizorišče kronanja ogrskih kraljev.  Nekaj prostega časa, za samostojne oglede ali nakupe. Sledi nastanitev v hotel,  čas za osvežitev in krajši počitek. Organizirana večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu.

2.dan: BRATISLAVA – MODRA – ČERVENY KAMEN – NEŽIDERSKO JEZERO – MARIBOR

Po zajtrku vožnja na obrobje mesta, kjer je vinorodno področje.  Peljali se bomo mimo Modre, mesta, ki je znano po proizvodnji keramike. Obiskali bomo eno izmed znanih vinskih kleti, kjer bomo pokušali slovaška vina. Sledi obisk gradu Červeny Kamen, ki je dobil ime po rdečkasti kamnini, na katero so v 13. stoletju postavili temelj za izgradnjo nekdanje utrdbe, ki je prvotno služila kot skladišče bakra, kasneje so jo spremenili v bivalni dvorec. Po ogledih se bomo proti domu vračali čez slikovito pokrajino Gradiščansko. Čas za popoldansko kavo in sprehod ob Nežiderskem jezeru. Prihod domov v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), večerjo v restavraciji, vožnjo z gliserjem na relaciji Dunaj – Bratislava, ogled vinske kleti s pokušnjo vina, vstopnino za ogled gradu Červeny kamen, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...