»B o e m s k i P a r i z«

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
4
Prevoz:
Letalo/Avtobus
Cena:

Lulu se je veter nenehno zapletal v živo rdeče lase. Privzdignila je pogled proti Eifflovemu stolpu in se zamislila. Oddaljeni glas harmonike in Edith Piaf. Oui, zanima jo tudi ekstravaganca in blišč modnih pist (a najraje tiči v jeansu), umetniki z Montmartra, življenje Napoleona in čudovit pariški sijaj. Obožuje opojni vonj lavande in provansalske zemlje ter bleščeč utrip Azurne obale. Lulu s privihanim nosom in prešernim smehom. Lulu, ki mi je prvič sramežljivo ponudila svoje vroče ustnice na nabrežju Siene. Merci Lulu!«

1.dan: SLOVENIJA – ZAGREB (BLIŽNJE LETALIŠČE)– PARIZ

Let iz Zagreba (oziroma bližnjega letališča), dopoldanski prihod v Pariz.  Avtobusni transfer do mesta, panoramska vožnja in ogled glavnih znamenitosti kot so:  »Ile de la Cite« s famozno gotsko katedralo Notre Dame, kjer so posneli film Notredamski zvonar, Latinska četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Eifflov stolp,.. Namestitev v hotel, čas za osvežitev. Pozno popoldne vožnja z metrojem do najbolj obiskane znamenitosti v mestu- Eifflov stolp (proti doplačilu možen vzpon in večerna panorama mesta iz Eiffilovega stolpa, ki je za popotnika nepozabna)… Povratek v hotel, nočitev.

2.dan: PARIZ 

Po zajtrku bomo obiskali prostrana Marsova polja, se sprehodili mimo Dom des Invalides, kjer je svoje zadnje počivališče našel sam Napoleon… Skok do Latinske četrti, t.i. univerzitetnega središča, ki ga krasi Pantheon. Pomešali se bomo med množico ljudi in začutili utrip tega živahnega dela mesta. Sledi obisk imenitnih Elizejskih poljan, ogled Slavoloka zmage, muzeja Louvre (zunanjost) … Nekaj prostega časa za nakupe ali samostojne oglede. Zvečer še sprehod do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Prihod v hotel, nočitev.

3.dan: PARIZ

Skupaj z vodnikom boste odkrivali najljubše kotičke Parižanov. Izbirali boste med ogledi priljubljenih galerij in muzejev, sedeli na klopcah in malicali sveže bagete, občutili boste pravi »boemski Pariz«. Priporočamo ogled notranjosti muzeja Lovre, ki hrani največjo renesančno mojstrovino – Mona Liso ter večerni obisk kabareja – predstave na radoživem Pigallu…. Nočitev.

4.dan: PARIZ – VERSAILLES – ZAGREB (BLIŽNJE LETALIŠČE)- SLOVENIJA
Zajtrk. Dopoldan izlet v Versailles, kjer kraljuje dvorec Ludvika XIV, imenovanega sončni kralj. S svojo velikostjo in ogromnimi vrtovi nesmrtno priča o nekdanji veličini francoskega kraljestva. Doplačilo za ogled notranjosti gradu (audioguide). Slovo od Pariza in vožnja do letališča. Po opravljenih carinskih obveznostih let.  Prihod domov v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

          

CENA VKLJUČUJE:

  • povratno letalsko vozovnico, vse letalske in varnostne pristojbine ter takse,
  • 3 x nočitev z zajtrkom hotelu 2**v Parizu, ( dvoposteljne sobe s twc, zajtrk, turistična taksa);
  • Transfer iz letališča v Parizu do hotela in nazaj;
  • Panoramski voden izlet Pariza z avtobusom (3-4 ure);
  • Voden Izlet v Versailles z avtobusom;
  • vse oglede zunanjosti po programu;
  • DDV, vodenje in organizacijo izleta.

 

DOPLAČILA VODNIKU NA POTI:

  • Versailles, vstopnina v dvorec (Audioguide): pribl. 17 EUR/osebo
  • Eifflov stolp pribl. 17 EUR/osebo
  • 10 kart za metro pribl 14 EUR/osebo
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...