NANTES – BRETANIJA – NORMANDIJA – PARIZ

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: SLOVENIJA – AVSTRIJA – NEMČIJA

Odhod avtobusa ob 12:00 uri iz kraja po dogovoru. Vožnja čez Avstrijo in Nemčijo..

2.dan:  NANTES

…proti Franciji. Opoldanski prihod v Nantes, nastanitev v hotel in čas za osvežitev. Sprehod skozi mesto, kjer živi 280 tisoč prebivalcev. Mesto leži ob reki Loiri in je glavno mesto isto imenske francoske regije. Glavni znamenitosti sta cerkev svetega Petra in Pavla ter graščina bretanskih vojvod. Večerja in nočitev v hotelu.

3.dan: NANTES – LOHEAC – SAINT MALO – SAINT MICHELE – CAEN 

Po zajtrku vožnja do mesta Loheac, kjer bomo obiskali avtomobilski muzej (www.manoir-automobile.fr/histoire). Nadaljevanje poti proti Bretaniji. Ogled mesteca Saint Malo, ki je poznano po srednjeveškem obzidju. Sprehod skozi mesto, ki je najpomembnejše pristanišče v severni Bretaniji, poznano je tudi kot priljubljeno letovišče. Vožnja do znamenite turistične točke Mount Saint Michele. Na njem stoji opatija, Abbaye du Mont Saint Michel, ki je enkraten in veličasten primer srednjeveške arhitekture. Zanimivost zemljepisne lege tega samostana je tudi v močni morski bibavici. Razlika med plimo in oseko je v Normandiji in Bretanji 8 in več metrov. Tako je samostanski grič občasno več ur dnevno odrezan od kopnega in postane otok. Po ogledu nadaljevanje poti ob slikoviti obali Normandije, večerni prihod v Caen, nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: CAEN – PARIZ 

Po zajtrku vožnja v Pariz. Dopoldanski prihod v mesto in panoramski ogled glavnih znamenitosti z avtobusom.  Zapeljali se bomo na Montmartre ter si ogledali romansko cerkev Sacre Coeur,  se sprehodili čez Place du Tertre, kjer se zbirajo boemi in naprej mimo znamenitega Moulin Rouge-ja.  Očaral nas bo tudi Ile de la Cite z znamenito katedralo Notre Dame, Sainte Chapelle, Conciergerie ter Hotel de Ville, sledi ogled zunanjosti Louvra… vožnja čez Marsova polja, mimo znamenitega Dom des Invalides. Čas za kavo pri Slavoloku zmage. Po dogovoru je možen obisk pokopališča Pere Lachaise, ki se razprostira na 47 hektarjih. Tukaj so med drugimi pokopani: Jim Morrison, Moliere, Balzac, Proust, Oscar Wilde, Edith Piaff – znana šansonjerka, … Nastanitev v hotel, čas za osvežitev. Po želji nočna panorama mesta iz Eiffilovega stolpa, vzpon z dvigalom do vrha…Večerja in čas za zasluženi počitek v hotelu.

5. dan: PARIZ – SLOVENIJA

Po zajtrku čas za preostale oglede v mestu. Popoldne vožnja domov, prihod v nočnih urah…

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

 CENA VKLJUČUJE:

  • avtobusni prevoz s turističnim avtobusom
  • vse stroške cestnin, parkiranja in dveh voznikov
  • 4 x polpenzion v hotelih (dvoposteljne sobe)
  • vstopnino v avtomobilski muzej
  • vodenje
  • organizacijo ekskurzije
  • DDV

MOŽNA DOPLAČILA: CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco, riziko odpovedi.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...