Mikonos

Kraj odhoda:
Ljubljana
Datum:
Pomlad, Poletje, Jesen
Število dni:
7
Prevoz:
Letalo
Cena:
Najbolj znan grški otok, svet prestiža in zabav, zlatega peska in nočnih klubov, slavnih in bogatih, dekadentnih in ekstravagantnih, svet kontrastov in barv. Prestižni bari, najboljše restavracije, mondeni butiki, marina, polna razkošnih jaht, okus hladnega koktajla, razgreta telesa v divjem ritmu noči, občutenje glamurja. Korak stran pa idilične vijugaste uličice, polne snežno belih kockastih hišic z živo pobarvanimi okni, prodajalka cvetja z osličkom, barantanje ribičev za jutranji ulov in na vrhu hriba mlini na veter z razpetimi jadri. Vse to in še več je Mikonos. 

Kot eden manjših otokov v Kikladih si Mikonos sloves najdražjega, svetovljanskega in nekonvencionalnega grškega otoka tudi zares zasluži. Z vstopom v otoško okolje pridemo v svet, kjer je neobičajno običajno, nedovoljeno dovoljeno. Nihče vas ne gleda čudno, niti če se sredi dneva sprehajate samo v spodnjem perilu. Večkrat tedensko organizirajo tudi dobro obiskan izbor za Miss drag queen. Mikonos je pravi kraj za ljudi brez predsodkov, kar je ostalo še iz časa hipijevskih komun na otoku, seveda v sodobnejši in dražji preobleki. Tu je vedno polno dogajanja, k čemur pripomorejo obiskovalci. Večer lahko začnete v eni od odličnih restavracij, kjer se ob jastogu, kaviarju in šampanjcu pripravite za nadaljevanje noči. Sledi obhod po barčkih z živo ali disko glasbo, ples na vroče ritme, obisk klubov s tradicionalno grško glasbo. In nazadnje, mogoče niti ne za konec, še kava v barčku na plaži. 

Seveda pa Mikonos ne ponuja samo norega, nebrzdanega nočnega življenja. Po dolgi neprespani noči ne boste hoteli zamuditi kopanja na kateri od prečudovitih otoških plaž. Obala, posuta s finim peskom, kar vabi, da se zleknete in uživate v pogledu na zagorele obline, ki vas obkrožajo. 

Dostop:
 Povezava s Santorinija je 4 do 6-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od pribl. 2 uri pa do 3,5 ure).
Dostop: Povezava med otokoma Samos in Mikonos je 6-krat tedensko. Vožnja traja pribl. 3 ure in 20 min.

Glavno mesto Mikonosa je odlična kombinacija tradicionalne arhitekture in mondenega svetovljanskega utripa. Belo-modra cerkvica Paraportiani, Versacejev butik z izdelki visoke mode, male Benetke z očarljivimi hišicami, zgrajenimi tik nad morjem, zlatarna Cartier z vrtoglavimi cenami, taverna El Grecco s tradicionalnimi rdeče-belimi prti, Western Union za hitro dobavo gotovine … Seveda pa so največje zanimivosti mesta predvsem številni bari, nočni klubi in diskoteke, v katerih vrtijo vse mogoče zvrsti glasbe: Caprice, Irish, Four roses z najnovejšimi hiti, Windmill Disco ali City Disco z glasbo iz sedemdesetih, Plaisir in La Notte s pravo grško glasbo. Seveda se lahko odločite tudi za mirnejše ozračje in večer preživite v barih Limini, Montparnasse ali Kastro. Z dveh postaj v mestu vas avtobusi odpeljejo do vseh znanih plaž na otoku. Naselje je od letališča oddaljeno 3 km.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...