Paros

Kraj odhoda:
Ljubljana
Datum:
Pomlad, Poletje, Jesen
Število dni:
7
Prevoz:
Letalo
Cena:
Grški otok Paros je tretji največji otok v Kikladih. Ob obisku otoka takoj opazite prečudovito modro nebo, ki se poigrava z bleščečo belo svetlobo. Značilne grške hišice v stilu kikladskih otokov vas ob vsakokratnem obisku potegnejo vase. Na otoku se je ohranilo veliko tradicionalnih belih hiš z modrimi okni in vrati, na katerih se z balkonov bohotijo nageljni in bazilika.

Življenje na otoku ima sproščen in brezskrben ritem, kar lahko občutite ob obisku in raziskovanju otoka, pogled na čudovito pokrajino pa pričara zelo romantično vzdušje.

Obala otoka je večinoma strma in skalnata, vendar lahko kljub temu na otoku najdete čudovite peščene plaže za kopanje. Nekatere ponujajo pestro dogajanje, lahko pa si poiščete samotne plaže in se tam predate kopanju v kristalno čistem morju. Raj za srferje sta peščeni plaži Hrisi Akti (Golden beach) in Tserdakia (New Golden beach). Živahnejša kraja na otoku sta Naoussa in Pirakija, kjer se zvečer lahko zlijete in družite s tistimi, ki uživajo in se zabavajo pozno v noč. 

Otok je primeren za vse: tako za tiste, ki si želijo mirnih počitnic, za tiste, ki ljubijo aktivne počitnice, in ne nazadnje za tiste, ki se želijo tudi zabavati. Ko boste enkrat obiskali otok Paros, se boste tja zagotovo želeli še vrniti.

Dostop: Povezava s Santorinija je 2 do 3-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 2 ure pa do 4 ur) in z Mikonosa 2 do 4-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 45 minut do 3,5 ure).
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...