BISERI KVARNERJA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Hrvaške, na otok Krk. Vkrcali se bomo na turistično ladjo in se odpeljali na križarjenje med Kvarnerskimi otoki (pijača dobrodošlice, malica). Najprej bomo raziskali Goli otok, ki je ime dobil ravno zaradi golote, namreč tam ne uspevajo nobene rastline, zato je nenaseljen. V času prve svetovne vojne je bilo tam taborišče za ruske zapornike iz vzhodnih bojišč, ki ga je zgradila Avstro-Ogrska.  V času druge svetovne vojne so jugoslovanske oblasti otok koristile kot zapor za politične stranke. Kaznjenci so morali opravljati prisilno delo v kamnolomu. Danes je otok turistična točka, služi tudi za pašo ovac iz Raba. Voden ogled otoka. Sledi kosilo na otoku. Nato vožnja naprej na otok Grgur, kjer je bil kazensko – popravni dom za ženske. Otok porašča makija in velja za najbolj severni zimzeleni otok, kjer so nekoč kopali boksit. Danes je otok idilična postojanka za jadralce. Ogled, nato obisk otočka Galun, kjer bomo lahko opazili kolonije galebov, ki so stalni prebivalci tega otoka. Vožnja nazaj proti Krku, pozno popoldne prihod v mesto Krk. Sledil bo krajši sprehod skozi staro mestno jedro Krka (voden ogled), čas za kavo na rivi.  Nato vožnja domov, prihod v poznih večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • cestnine in parkirnine,
  • vse oglede zunanjosti po programu
  • celodnevno križarjenje: Goli otok, Grgur, Galun (vožnja z ladjico, vodenje na otokih, pijača dobrodošlice (domača rakija), pijača dobrodošlice, kosilo na Golem otoku ali otoku Grgurju / meso ali riba s prilogo, 1dcl vina, 2 dcl soka, malica (sveže frigane sardele iz ribarskega čolna)
  • lokalni vodnik v mestu Krk,
  • vodenje in organizacijo izleta, DDV.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...