OTOK PAG

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Očaral nas bo otok Pag, kjer se lahko pohvalijo s tradicijo čipkarstva in sirarstva. Znane so paške soline in obsežni nasadi starodavnih oljk, paški karneval ter zdravilno blato. Poskusili bomo avtohtono paško jagnjetino in jo zalili s paško žutico, za konec se bomo posladkali še z baškotini (sladki prepečenec).

1.dan: MARIBOR – PAG

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po hrvaški avtocesti ter naprej čez paški most, na otok Pag. Na poti do mesta Pag se bomo ustavili v kraju Velo Blato, kjer je ornitološki rezervat ter zdravilno blato. V Kneževi palači si bomo ogledali Galerijo paške čipke, se sprehodili mimo obzidja, kule Skrivanat, do mostu Katine…Nekaj prostega časa, nato obisk vinske kleti (pokušnja vina ob prigrizku).  Večerni prihod v hotel, večerja in nočitev.

2.dan: PAG – LUN – MARIBOR

Zajtrk v hotelu, nato se bomo odpravili na sprehod v rajske vrtove Lunskih oljk, ki so tukaj zasajene že od antičnega obdobja. Gre za več kot 80 tisoč oljk, zasajenih na 400 ha površine. Najstarejše med njimi štejejo več kot 1000 let in domačini pravijo, da je takšnih na tem prostoru več kot 1000, kar je edinstvenega značaja za sredozemsko območje. Naslednja točka ogleda bo sirarna Gligora v Novalji, kjer bomo izvedeli vse o znanem paškem siru, ki ga bomo tudi pokušali. Druženje bomo zaključili s kosilom v prijetni konobi. Sledi vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: 1 polpenzion v hotelu*** (dvoposteljne sobe), vse oglede po programu, ogled Galerije paške čipke, kosilo drugi dan v konobi (paška jagnjetina),  obisk vinske kleti in pokušnjo vina ob prigrizku, obisk sirarne in pokušnjo paškega sira, vstopnino za obisk Vrtov Lunjskih oljk,  vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...