POTEP PO ISTRI (3 dni)

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Spomladansko sonce v Istri nas bo napolnilo s pozitivno energijo. Očarala nas bodo stara istrska naselja, ki v sebi skrivajo domačnost, njihove kamnite ulice so polne barvitosti in prijetnih presenečenj. Istra je znana tudi po odlični kulinariki, dobrem oljčnem olju ter po izjemnih vinih. Posedeli bomo tudi ob obali in prisluhnili morskim zvokom ter tako poskrbeli, da bo naše druženje ostalo nepozabno.   

1. dan: MARIBOR – GROŽNJAN – LIMSKI KANAL – ROVINJ – POREČ

Odhod  avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja proti osrčju Istre, natančneje do Grožnjana, mesteca ki je znano kot „mesto umetnikov“, saj ga krasijo številne galerije. Čas za sprehod po kamnitih ulicah, ki pričajo o bogati zgodovini. Nadaljevanje poti do Limskega kanala, kjer si bomo privoščili lep razgled na potopljeno kraško dolino. Čas za kavo. Vožnja v Rovinj, kjer se bomo sprehodili skozi stari mestni del, ki leži na polotoku. Začetki razvoja mesta segajo v antično obdobje, danes ima srednjeveški videz. Ogled cerkve Sv. Eufemije, ki dominira nad mestom. Večerni prihod v Poreč, nastanitev v hotel. Večerja in nočitev.

2. dan: POREČ – BRIONI – POREČ

Po zajtrku vožnja do Fažane. Obiskali bomo Brionsko otočje, poznano kot nekdanje stekališče evropske in svetovne aristokracije. Velja kot edini nacionalni park v Istri, ki s svojimi štirinajstimi otoki predstavlja edinstveno igro narave, katera na tem mestu združuje prelepe živalske vrste ter redko in bogato floro. Slovi kot eden najlepših arhipelagov v Sredozemlju. Tudi mi bomo uživali v čistem zraku, bistrem morju in nedotaknjenem mediteranskem zelenju, ko se bomo raziskovali otok Veliki Brijun, kjer je tudi maršal Tito našel prostor za svoje mogočne vile. Čez otok se bomo zapeljali s turističnim vlakcem, del poti se bomo sprehodili peš in si ogledali Titov muzej. Sledi plovba nazaj do Fažane, čas za kosilo. Obisk ene izmed istrskih vinskih kleti, ogled in pokušnja vina. Večerni prihod v hotel, nočitev.

3. dan: POREČ – BALE – MOTOVUN – MARIBOR

Zajtrk, vožnja v mestece Bale, kjer bomo obiskali Botanični vrt Histra Aromatica (http://www.histriaaromatica.hr). V okviru vodenega ogleda nam bodo predstavili etno botanični muzej ter laboratorij, sledil bo sprehod skozi park ter možnost nakupa kozmetičnih izdelkov. Naslednja očka ogleda bo naselje Motovun, ki sodi med najstarejša istrska mesta. Mesto spomenik stoji na 277 m visokem hribu in še danes kaže svojo srednjeveško podobo. Sprehod po mestu in ogled mestnih znamenitosti: mestna vrata, renesančna mestna hiša, farna cerkev sv. Stjepana, pročelja starih hiš, ki so v srednjeveško razporejenih ulicah,Nekaj prostega časa, nato pozno kosilo v prijetni konobi.  Prihod v Maribor v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:

  • avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, strošek voznika in cestnin,
  • 1 x polpenzionsko namestitev v hotelu **** (samopostrežna večerja, dvoposteljne sobe),
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu **** (dvoposteljne sobe),
  • vstopnino v Botanični vrt,
  • 1 x kosilo v konobi, 1 x klasično kosilo,
  • vožnjo z lokalnim avtobusom na Motovun,
  • izlet z ladjico na Brione, vključno z vodenjem ter vstopnico v NP,
  • obisk vinske kleti s pokušnjo,
  • vse ostale oglede zunanjosti po programu,
  • vodenje in organizacijo.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...