POTEP PO ISTRI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

S prekrasnimi obalami in s svojo notranjostjo je Istra neizogibni turistični biser. Polotok Istra se nahaja na severnem delu Jadranskega morja, med tržaškim in kvarnerskim zalivom. Tukaj ležijo prekrasna mesta, katerih zgodovina priča o njihovi pomembnosti že v antiki, prav tako pa  v kasnejših obdobjih. Notranjost Istre je zelena, neokrnjena, porasla s številnimi vinogradi ter nasadi oljk. Obala in mesta privabljajo številne obiskovalce in večina od njih si obvezno privošči izlet na Brionsko otočje, ki je osrednja turistična zanimivost.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne ter naprej v smeri Hrvaške Istre. Obiskali bomo Brionsko otočje, poznano kot nekdanje stekališče evropske in svetovne aristokracije. Velja kot edini nacionalni park v Istri, ki s svojimi štirinajstimi otoki na 736 hektarih površine predstavlja edinstveno igro narave, katera na tem mestu združuje prelepe živalske vrste ter redko in bogato floro. Slovi kot eden najlepših arhipelagov v Sredozemlju. Tudi mi bomo uživali v čistem zraku, bistrem morju in nedotaknjenem mediteranskem zelenju, ko se bomo iz Fažane z ladjico popeljali na otok Veliki Brijun, kjer je tudi maršal Tito našel prostor za svoje mogočne vile. Čez otok se bomo zapeljali s turističnim vlakcem, del poti se bomo sprehodili peš in si ogledali Titov muzej. Sledi plovba nazaj do Fažane, nato obisk Pule, ki je največje mesto Istrske županije. Do razpada avstro-ogrske monarhije je bila glavno pristanišče avstro-ogrske vojne mornarice. Mesto je znano po dokaj ohranjenih rimskih zgradbah, od katerih je najbolj znan amfiteater Arena iz prvega stoletja, ki je šesti po velikosti na svetu in eden najbolje ohranjenih. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, mimo Arene in Avgustovega slavoloka, vse do pristanišča…  Nekaj prostega časa, sledi vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, stroške cestnin in voznika, vstopnino v NP Brioni, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...