POTEP PO KVARNERJU

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: MARIBOR – OPATIJA – KRK

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Ljubljane in Ilirske Bistrice, dopoldanski prihod v Opatijo, ki jo imenujejo tudi dama Mediterana, jadranska Nica ali hrvaški Monte Carlo. Prav tukaj se je rodil hrvaški turizem, ki se je pričel razvijati že leta 1844, ko je bila v Opatiji postavljena pomembna zgradba, Villa Angiolina, v kateri je danes muzej hrvaškega turizma, ki ga bomo tudi obiskali. Sprehodili se bomo skozi osrednji del mesta, do znanega kipa Dekle z galebom ter po znani sprehajalni poti Lungomare, kjer si bomo vzeli čas za kavo ter tortico Opatijska kamelija. Popoldanski prihod na otok Krk. Obisk vinarije, pokušnja vina ob prigrizku. Večerni prihod v Baško, nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2.dan: BAŠKA – PUNAT – BISERUJKA – MARIBOR

Po zajtrku vožnja v Punat, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se popeljali na otok Košljun, kjer že vse od 12. stoletja domuje benediktinski samostan, v katerem je muzej narodnih noš iz Krka ter razstava redkih primerkov glagoljaških rokopisov. Po ogledu vožnja v mesto Krk, krajši sprehod in ogled. Čas za skupno pozno kosilo v prijetnem gostišču. Vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: polpenzionsko namestitev v hotelu***   (dvoposteljne sobe), vse oglede po programu, vstopnino v muzej turizma, obisk vinarje (pokušnja vina + prigrizek), kosilo II. dan, izlet z ladjico na otok Košljun ter vstopnino za obisk samostana, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...