POTEP PO SONČNI DALMACIJI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: SLOVENIJA – STON – KORČULA

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru, vožnja po hrvaški avtocesti ter naprej skozi Neum do Stona, ki leži na polotoku Pelješcu. V preteklosti je bilo mesto najbolj poznano po solinah in obali, ki je zelo primerna za kopanje. Ustanovili so ga Dubrovčani, takoj ko so v 14. stoletju zavladali Pelješcu. Dve naselji so utrdili in ju povezali s sistemom obrambnih zidov, enim največjih fortifikacijskih objektov na vzhodni obali Jadrana. Voden ogled solin in predstavitev školjkarstva ter pokušnja ostrig. Nadaljevanje poti čez polotok, kjer zelo dobro uspevajo oljke, citrusi, olive in vinogradi, vse do Orebiča, kjer se bomo vkrcali na trajekt in se zapeljali na Korčulo. Nastanitev v hotel, čas za osvežitev. Sledi sprehod do starega mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi mesto Marka Pola. Voden ogled in nekaj prostega časa. Večerja ob dalmatinski glasbi v hotelu, nočitev.

2.dan: KORČULA – SMOKVICA – VELA LUKA – SPLIT

Po zajtrku vožnja čez otok, obisk ene izmed družinskih vinarij in pokušnja njihovih pridelkov. Popoldanski prihod v Vela Luko, mesto, ki ga na veliko opeva Oliver Dragojevič. Tukaj se bomo zadržali tudi mi in se prepričali o izjemni legi mesta, predvsem pa o tradiciji gojenja oliv, ki tukaj živi že stoletja. Obiskali bomo Oljarno Zlokić, kjer se dejavnost prenaša iz roda v rod. Ogled moderne oljarne ter etnografske zbirke oljarstva, pokušina izdelkov in možnost nakupa. Nekaj prostega časa, nato se bomo vkrcali na trajekt (14:30), pristanek v Splitu je predviden ob 17:15 uri. Nastanitev v hotel, čas za sprehod po znani splitski rivi, večerja in nočitev.

3.dan: SPLIT – BIOGRAD NA MORU

Po zajtrku si bomo vzeli čas za voden ogled mesta Split. Sprehodili se bomo skozi Dioklecijanovo palačo, ki je pod zašito UNESCA. Ogled cerkve Sv. Duje in ostalih sakralnih objektov, čas za obisk tržnice in prosto za kosilo. Sledi sprehod na Marjan, hrib nad mestom, ki predstavlja priljubljeno izletniško točko. Urejene so številne sprehajalne poti, nudi tudi lep razgled nad mestom in okolico. Na poti iz mesta vožnja mimo Poljuda, znanega splitskega stadiona. Zagotovo vam je poznana nogometna zgodba NK Hajduk, ki ima tradicijo že iz leta 1911. K njihovi uspešnosti pripomorejo tudi vročekrvni navijači Torcide, ki jih je v svojih pesmih na veliko opeval tudi sam Vinko Coce, znan hrvaški pevec. Za konec še obisk Solina, enega najpomembnejših nekdanjih mest rimskega cesarstva, ki je hkrati tudi rojstno mesto rimskega cesarja Dioklecijana. Ohranjeni so deli nekdanjega obzidja, amfiteatra, term, starokrščanske bazilike in vrsta drugih objektov. Večerni prihod v Biograd na moru, nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

4.dan: MIRNOVEC – SLOVENIJA

Po zajtrku obisk FUN PARKA MIRNOVEC (http://funparkmirnovec.com), kjer bomo preživeli dan poln zabave, sprostitve in adrenalina. Od navdušenja nam bodo šli lasje pokonci, ko se bomo povzpeli na najvišje vrtiljake. Zabavali se bomo vse do popoldneva, ko se bomo zbrali in se odpeljali domov. Prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, stroške cestnin in trajektov, 3 x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), predstavitev školjkarstva in pokušnjo ostrig v Stonu,  ogled vinske kleti na Korčuli + pokušnjo vina, obisk oljarne v Vela Luki + pokušnjo izdelkov, vse ostale oglede po programu,  lokalnega vodnika za ogled mesta Split in Korčula, živo glasbo pri večerji prvi dan, vstopnino v Fun park Mirnovec, turistično takso, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije, DDV.

MOŽNO DOPLAČILO: za namestitev v 1/1 sobi.

SPLOŠNI POGOJI poslovanja agencije so sestavni del ponudbe in so vam na voljo na naši spletni strani.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...