SONČNI HVAR IN SPLIT

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: SLOVENIJA– SPLIT – STARI GRAD – HVAR

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Zagreba in Splita, kamor bomo prispeli v jutranjih urah in si vzeli čas za jutranjo kavico na rivi. Ob 8.30 plovba trajekta na otok Hvar, prihod v Stari Grad ob 11.30. Čas za krajši ogled mesta, za katerega velja, da je najstarejše mesto na Hrvaškem. Okolico mesta poraščajo borovci, v poletnem času piha svež maestral, ki blaži vročino. Mestece je v 19. stoletju bilo pomembno pomorsko središče, krasijo ga adaptirane stare kamnite hiše, ki nudijo nastanitev številnim obiskovalcem. Čas za kosilo, vožnja v hotel in nastanitev. Popoldne ogled Vrboske, najmanjšega otoškega mesta na Hvaru, ki je skrito v globini zaliva. Poznano je po borovih gozdovih,  krasijo ga kulturne znamenitosti iz različnih obdobij, posebej očarljive so majhne in  vijugaste uličice. Mestece imenujejo tudi Male Benetke, saj je v sredini zaliva otoček, ki ga s kopnim povezuje mostiček. Večerni prihod nazaj v hotel, večerja ob živi glasbi. Nočitev.

2. dan: HVAR

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta Hvar, kjer bomo občudovalo ostanke rimske vile, cerkev sv. Ivana, poletni dvorec, dominikanski samostan iz 15. stoletja ter slikovite ulice in trge. Popoldne prosto za kopanje. Večerja ob glasbi v hotelu,  nočitev.

3.dan: STARI GRAD – SPLIT- SLOVENIJA

Zajtrk, čas za poslovilno kavo na rivi. Ob 11.30 uri odhod trajekta iz Starega grada, prihod v Split ob 13.30 uri. Čas za voden ogled mesta. Sprehod mimo Dioklecijanove palače, ki je pod zašito UNESCA. Ogled zunanjosti cerkve Sv. Duje in ostalih sakralnih objektov, sprehod skozi tržnico…Prosti čas za kosilo na znani splitski rivi.  Za konec še vzpon na Marjan (10 minut hoje), hrib nad mestom, ki predstavlja priljubljeno izletniško točko. Urejene so številne sprehajalne poti, nudi tudi lep razgled nad mestom in okolico. Ob poti vožnje iz mesta pogled na Poljud, znan splitski stadion. Zagotovo vam je poznana nogometna zgodba NK Hajduk, ki ima tradicijo že iz leta 1911. K njihovi uspešnosti pripomorejo tudi vročekrvni navijači Torcide, ki jih je v svojih pesmih na veliko opeval tudi sam Vinko Coce, znan hrvaški pevec. Prihod domov v večernih urah.

CENA POTOVANJA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

 

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • cestne pristojbine,
  • 2 x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* (zajtrk, večerja; dvoposteljne sobe)
  • ogled Splita z lokalnim vodnikom,
  • vse ostale oglede zunanjosti po programu,
  • živo glasbo pri večerji prvi in drugi dan,
  • vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:

  • za nastanitev v 1/1 sobi
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...