BENEŠKI OTOKI IN BENETKE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Verjetno ni človeka na svetu, ki ga nebi privlačilo mesto na vodi – Benetke. Sanjsko mesto za zaljubljene, za katerega velja, da očara in vznemirja hkrati. Ozke uličice, ki so polne butikov z raznimi spominki, so kot nalašč za romantične sprehode. Še bolj romantični pa so sprehodi preko številnih mostov in mostičkov, ki povezujejo stotere kanale. Številni umetniki so tukaj našli svoje navdihe, prav tako pa številni zaljubljenci in ljubitelji umetnosti ter kulture.  O lepoti »kraljice morja« se prepričajte sami in se nam pridružite na izletu!

 

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah, iz kraja po dogovoru. Vožnja mimo Sežane in Trsta ter naprej po avtocesti, do kraja PUNTA SABBIONI, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se zapeljali med otoki BENEŠKE LAGUNE, ki jih krasijo številni kanali in sipine. Ladjica nas bo najprej popeljala na otok BURANO, ki se je na prostoru beneške lagune uveljavil z ročno izdelavo čipk. Otok je znan tudi po živobarvnih fasadah hiš in pekarn, kjer izdelujejo tradicionalne piškote. Krajši ogled, sledi nadaljevanje plovbe do otoka MURANO.  Poznan je po tradicionalnem izdelovanju steklenih izdelkov. Ogledali si bomo delavnico in postopek ročnega pihanja izdelkov iz muranskega stekla. Naš naslednji ogled bo namenjen večno elegantnim BENETKAM, mestu ki očara in vznemirja hkrati. Sprehodili se bomo čez Markov trg, kjer se odvija tradicionalni beneški karneval. Na trgu dominira istoimenska Bazilika, Doževa palača in znameniti Stolp z uro.  Sprehodili se bomo tudi do Mostu Vzdihljajev in poskušali podoživeti zgodbo razvpitega Casanove, silovitega lomilca ženskih src.  Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. V popoldanskih urah se bomo z ladjo  vrnili proti mestu vkrcanja, od koder se bomo z avtobusom odpeljali nazaj proti Sloveniji. Prihod je predviden v kasnejših večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, plovba po programu – ladjica v obe smeri,ogledi po programu, organizacijo in vodenje izleta, osnovno nezgodno zavarovanje,  DDV.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...