CINQUE TERRE, PARMA IN BOLOGNA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Famozna pokrajina petih dežel, imenovana Cinque terre, leži ob jugovzhodu  Ligurskega morja. Izvor imena se nanaša na pet obmorskih vasic, ki so stisnjene med morje  in okoliško hribovje. Dostopne so iz morske strani, povezuje jih tudi železniška proga. Zanimive in pristne so ostale ravno na račun nedostopnosti in neokrnjenosti. Razglašene so za Narodni park in so pod zaščito Unesca.

1 .dan, sobota, 23.6.2018:  SLOVENIJA – ITALIJA

Odhod  avtobusa v večernih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja mimo Trsta in Benetk ter naprej proti Ligurski obali…

2. dan, nedelja, 24.6.2018: LA SPEZIA – CINQUE TERRE

Jutranji prihod do Ligurske obale. Sledi celodnevni izlet po naravnem parku »pet zemlja« ali Cinque terre. V kraju  La Spezia se bomo vkrcali na ladjico in se popeljali do slikovitih ribiških vasic, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene narave. Področje obkrožajo gore porasle z vinogradi, njihovo vino pa se z dobrimi ocenami odlikuje po vsem svetu. Vasice so zaradi težke dostopnosti ohranile vso svojo neokrnjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. Ogled vasic kot so Monterosso, Vernazza, Riomaggiore in Manarola, po želji sprehod po poti ljubezni (Via Amor) iz vasice Riomaggiore do Manarole. Popoldne povratek z ladjico ali vlakom do La Spezie, kjer nas bo čakal naš avtobus. Nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan, ponedeljek, 25.6.018: LIGURSKA OBALA – PARMA – BOLOGNA – SLOVENIJA

Po zgodnjem zajtrku vožnja Parme. Kraj je poznan po proizvodnji sira parmezan, ki je dobil ime po pokrajini Parma. Izdelujejo ga iz surovega kravjega mleka. Hlebec ima obliko valja, z rahlo izbočenimi stranicami. Parmezan je prijetnega okusa, ki spominja na orehe in je rahlo pikanten. Obiskali bomo eno od proizvodenj sira, kjer nam bodo pokazali način proizvodnje, sir bomo tudi degustirali. Sprehod skozi stari mestni del Parme, ogled znamenitosti, prosto za kavo. Nadaljevanje poti do Bologne, prestolnice dežele Emilije Romanje, ki je znana po svoji kuhinji, levo usmerjeni politiki, najstarejši univerzi v Italiji ter po prijetnih, opečnatih palačah in stebriščih. Sprehod skozi glavni trg Piazza Maggiore in ogled glavnih znamenitosti kot so  Basilica del San Petronio (ena največjih gotskih cerkva v Italiji), Neptunova fontana, La due torre, Biblioteca Salabosa, …Nekaj prostega časa za za kosilo (bolonjski špageti!!). Sledi sprehod mimo znamenite bolonjske univerze (Alma Mater Studiorum – Università di Bologna), poznane kot najstarejša univerza v Evropi. Po ogledih vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENAPOKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom (50 sedežni),  stroške  voznikov, cestnin in parkirnin, polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), celodnevni izlet v Cinque terre (vstopnina, prevoz), ogled proizvodnje sira v Parmi, vse oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.

MOŽNO DOPLAČILO: namestitev v 1/1 sobi , riziko odpovedi , CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini.

OPOMBE: ogled proizvodnje sira v Parmi je možen izključno od ponedeljka do petka, s pričetkom ob 8.00 uri. Pomeni, da je drugi dan potrebno zgodnje vstajanje in zajtrk!!!

*Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo pri organizatorju potovanja, objavljeni so tudi na spletni strani.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...