OBISK KONJSKEGA SEJMA V VERONI, SAFARI PARK IN RT SIRMIONE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan, sobota, 27. 10.2018: MARIBOR – VERONA

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora (predvidoma ob 4.00). Vožnja do Verone, kjer bomo obiskali sejmišče in si ogledali Konjski sejem (http://www.fieracavalli.it/). 120 let zgodovine priča o svetu konjev skozi šport, kulturo in strast. Več kot stoletje nazaj je ljubezen in strast do konjev oživila dogodek, ki se je leto za letom vračal in postal najpomembnejši dogodek v mednarodni konjeniški panorami. Sejem ohranja vero v tradicijo, ki je postala zaščitni znak evropske predstave. Po ogledu sejma se bomo zapeljali v središče mesta Verona, ki leži ob zavoju reke Adiže. Bilo je pomembno oporišče v času Rimljanov, kar dokazuje Trg Bra – glavni trg v mestu, kjer stoji antična arena, ki velja za tretji največji rimski amfiteater in  v kateri se poleti odvijajo operni festivali. Velik pečat je pri razvoju mesta pustila rodbina Scaligeri, ki je vladala 124 let in izgradila številne palače, mostove, akvadukte, mestno zakladnico, grobnice, … Sprehodili se bomo čez omenjeni Trg Bra ter naprej po najelegantnejši ulici v mestu – via Mazzini, do Trga Erbe, ki je priljubljeno družabno središče,  s pisano tržnico ter številnimi palačami. Sledi ogled Capuletove hiše, kjer naj bi živela Julija. Ogled balkona,  pod katerim bi naj Romeo dvoril lepi Juliji…to mesto danes krasi Julijin kip. Nekaj prostega časa. Večerni prihod v hotel v okolici mesta. Večerja in nočitev.

2.dan, nedelja, 28. 10. 2018: VERONA – SAFARI PARK – SIRIMIONE – MARIBOR

Po zajtrku vožnja do Safari parka (Parco Natura Viva; http://www.parconaturaviva.it/en/your-visit/explore-the-park/view-the-map), kjer se bomo podali na panoramsko vožnjo skozi park v katerem bomo občudovali številne živali. V kolikor nam bo dopuščal čas, sledi vožnja do rta Sirmione, ki se nahaja na južnem delu Gardskega jezera. Sprehod skozi mondeno letovišče, za katerega pravijo, da ponuja najboljši sladoled. Večerni prihod v Maribor.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz turističnim avtobusom, stroške cestnin in voznikov, polpenzionsko namestitev v hotelu 3* v okolici Verone (več posteljne sobe za dijake), vse oglede po programu, vstopnino  za obisk Konjskega sejma ter v Safari park, vodenje in organizacijo ekskurzije.

***OPOMBE: Obisk rta Sirmione je naš predlog, v kolikor bo dopuščal čas. V primeru, da se boste na sejmišču zadržali cel dan, se lahko vsebina programa prilagodi tako, da se prvi dan torej obišče sejem, ogled Verone in Safari parka se izvede drugi dan (brez rta Sirmione).

MOŽNA DOPLAČILA: riziko odpovedi, CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini.

PLAČILNI POGOJI: možnost plačila v obrokih po dogovoru.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...