POTEP PO ITALIJI:LACIJ IN TOSKANA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Od Rima pričakujemo veliko, saj je bil to sedež cesarstva, mati civilizacije, caput mundi (glava sveta). To je mesto cesarjev, romanc, mesto z dolce vita in zasanjanimi sončnimi dnevi, mesto brezkončne umetnosti, cerkva, muzejev, trgov z vodnjaki in veličastnimi spomeniki iz zlate dobe cesarstva. Poleg veličastnega Rima nas bodo pritegnile tudi neskončne plaže ob Ligurski obali ter toskanski mesti kot sta Pisa in Lucca.

 

1.dan: SLOVENIJA – BENETKE – BOLOGNA – FIRENZE …

Odhod avtobusov v večernih urah iz kraja po dogovoru. Nočna vožnja po avtocesti mimo Ljubljane, Benetk, Bologne in Firenc proti Rimu….

2.dan: RIM 

…dopoldanski prihod v Rim in ogled glavnih znamenitosti v starem srcu rimskega mesta, ki je polno razvalin templjev, bazilik in drugih stavb. Ogledali si bomo: papeško baziliko sv. Pavla zunaj obzidja, ki je ena od štirih glavnih bazilik v Rimu. Zagotovo vas bo očaral tudi ogled Koloseja (Colosseo)  –  najveličastnejšega spomenika antičnega Rima, odprtega s slovesno prireditvijo, na kateri so v enem dnevu pobili več kot 5000 živali. Sprehodili se bomo mimo Konstantinovega slavoloka,  do Kapitola, Beneškega trga in Trajanovega stebra. Na poti do hotela še ogled Bazilike svetega Petra v vezeh (San Pietro in Vincoli), ki je dobila ime po verigah, v katere je bil vklenjen sveti Peter. Pozno popoldne nastanitev v hotel Aurelia Antica 4*,Vía degli Aldobrandeschi, 223 – Roma 00163; http://www.romaureliantica.com/en/ Večerja in nočitev.

3.dan: VATIKAN – LIGURSKA OBALA

Zajtrk v hotelu, sledi ogled Vatikana. Sprehodili se bomo čez Trg sv. Petra, kjer dominira Bazilika sv. Petra, najznamenitejša krščanska cerkev in najpomembnejši katoliški romarski kraj, kjer so domnevno leta 64 pokopali sv. Petra. Možen je vzpon na kupolo, ki ponuja prekrasen razgled. Sledi sprehod mimo Angelskega gradu, ki ga je dal zgraditi rimski cesar Hadrijan kot mavzolej zase in za svojo družino, ter naprej čez reko Tibero do Trga Navona (Piazza Navona), ki predstavlja  družabno središče mesta s številnimi kavarnami na prostem. Prosto za kavo in čas za fotografiranje ob znameniti Fontani di Trevi, sprehod čez Španske stopnice…Popoldne vožnja proti Ligurski obali, večerni prihod v hotel il Settebello 3*, Viale della Vittoria, 91, 57023 Cecina, LI; www.hotelilsettebello.com. Čas za skok v morje, večerja in nočitev.

4 .dan: LIGURSKA OBALA

Ker bo to za nas praznični ponedeljek, si bomo privoščili daljše spanje in kasnejši zajtrk. Dan bo namenjen prostemu času, možnosti za kopanje, sončenje, poležavanje na plaži, nakupe, …Večerja in nočitev v hotelu Rondine.

5.dan: LIGURSKA OBALA – LUCCA – PISA – SLOVENIJA

Po zajtrku bo počasi čas za odhod proti domu. Ob poti bomo obiskali mesto Pisa, ki velja kot eno najlepših toskanskih mest ob reki Arno. Ogled  Piazze dei Miracoli (Trga čudes), kjer stojijo: stolnica, krstilnica in znameniti poševni stolp. Po ogledih nadaljevanje poti do Lucce.  Gre za simpatično toskansko mesto, ki se ponaša s starorimsko mrežo ulic in je obdano z obzidjem, katerega porašča drevje. Priporočamo sprehod po obzidju, saj je podobno kot tisto v Dubrovniku. Ponuja lep pogled na mesto ter njegove številne trge, palače in cerkve. Najlepša med cerkvami je San Michele in Foro, katere notranjost krasi najbolj  zapleteno pročelje v Italiji, polno navdihov. Najdragocenejše umetnine so zbrane v Dumo di San Martino (stolnica). Čas za kosilo, nato vožnja domov. Prihod v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom (50 sedežni),  stroški voznikov, cestnin ter dovolilnic za vstop v mesta Rim, Lucca in Pisa, 3 x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), vse oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.

MOŽNO DOPLAČILO: namestitev v 1/1 sobi, riziko odpovedi , CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini.

*Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo pri organizatorju potovanja, objavljeni so tudi na spletni strani.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...