POTEP PO LOMBARDIJI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

V najbogatejših italijanskih deželah vlada popolno ravnotežje med mestom in pokrajino. Lombardija se deli na Padsko nižino in gorovje visokih Alp, v njenem osrčju leži Milano, italijanska modna in finančna metropola. Drugod pa raztresena mesteca združujejo srednjeveška središča z industrijsko okolico. Prekrasno naravo lahko najdemo ob jezerih, ki krasijo velike alpske doline severno od Milana.  

1. dan: SLOVENIJA – MILANO – JEZERO MAGGIORE

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Italije, do Milana, kamor bomo prispeli v opoldanskem času.  Ogled prestolnice Lombardije. Hkrati je to tudi prestolnica svetovne mode, kulture in glamurja. V mestu najdete vrhunsko opremljene butike za največja imena svetovne mode – Gucci, Prada, Versace, Fendi,…Tukaj je v cerkvi Santa Maria della Grazia Leonardo da Vinci naslikal »Zadnjo večerjo«, v Scali, slavni operi, pa so nastopali največji svetovni operni pevci, od Caruzza, Marie Calas do Pavarottija. Sprehodili se bomo do gradu Sforzesco, ki datira v 15. stoletje, krasi ga prekrasen park. Ogled zunanjosti gradu in »Milanske skale«.  Za konec še sprehod po ulici Viktorja Emanuela, kjer domujejo že našteti slavni oblikovalci mode s svojimi prestižnimi butiki. Nekaj prostega časa za kavo, morebitne nakupe in samostojne oglede.  Popoldne vožnja do jezera Maggiore, nastanitev v hotel in čas za sprehod ob jezeru. Večerja in nočitev.

2. dan: STRESA – BOROMEJSKI OTOKI – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Strese, ki leži ob drugem največjem italijanskem jezeru – jezeru Maggiore, katero s svojimi naravnimi lepotami in mestnimi središči sodi med najlepša evropska jezera.  Stresa je poznana tudi po lepoti svojih vrtov, jezerski promenadi in srednjeveških vilah.  Vkrcali se  bomo na ladjico in se  odpravili na križarjenje po jezeru. Odkrivali in raziskovali bomo Boromejske otočke (otok Madre, otok Bella in otok Ribičev…). Očarale nas bodo tudi mogočne otoške vile s svojimi vrtovi. Najprivlačnejši med Boromejskimi otoki je Isola Bella, kjer je bil goli kamen vse do 17. stoletja, ko je grof Cralo III. Boromeo sklenil, da ga bo spremenil v rajski vrt za svojo ženo Isabello.   Po ogledih prosto za kosilo, nato povratek na obalo jezera, kjer nas bo čakal naš avtobus. Vožnja nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom (50 sedežni), 1 x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), ladjico za Boromejske otoke ter vstopnine za oglede na otokih (vila na otoku Bella in Madre),  vse ostale oglede po programu, vodenje in organizacijo.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...