Predpraznični utrip v TRSTU

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Da bi preverili praznični utrip v Furlaniji Julijski krajini jo bomo mahnili v Trst, obiskali bomo romantični grad Miramare ter si ogledali baziliko v Ogleju.

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Ljubljane in Sežane do Ogleja. Ogled bazilike Marijinega vnebovzetja in Sv. Mohorja in Fortunata, ki je bila nekdanja stolnica Oglejskega patriarhata. V lepo ohranjeni baziliki si bomo ogledali stare talne mozaike, ki nam bodo približale zgodbe iz Stare zaveze.  Sledi vožnja do Dvorca Miramare. Mlajši brat cesarja Franca Jožefa, Maksimiljan Habsburški, si ga je dal postaviti kot svojo letno rezidenco v drugi polovici 19. stoletja. Okolico gradu krasi prekrasen vrt,  skozi katerega se bomo sprehodili ter si ogledali veličastno notranjost gradu. Po ogledu vožnja v Trst, ki predstavlja središče pokrajine Furlanije – Julijske Krajine in Tržaške pokrajine. Mesto je bilo že v času Habsburžanov pomembno pristanišče in trgovsko središče, prestolnica Avstrijskega primorja, glede na svojo pomembno vlogo pa drugo mesto, takoj za Dunajem. Na obdobje Rimljanov spominja amfiteater in bazilika, predvsem pa so zanimiva tudi poslopja Terezijanske četrti, ki so bila zgrajena v času Avstro-Ogrske. Sprehodili se bomo po središču starega dela mesta in si vzeli čas za obisk prazničnega sejma. Po ogledih vožnja proti domu, ob poti nas bo v prijetnem gostišču čakala večerja. Prihod v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:

  • avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom (50 sedežni),
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnino za ogled dvorca Miramare ter bazilike v Ogleju,
  • večerjo na slovenski strani,
  • vodenje in organizacijo izleta.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...