V OSRČJU ITALIJANSKIH DOLOMITOV

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: MARIBOR – MISSURINA – TRE CINE – ARABBA

 Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah, iz kraja po dogovoru. Vožnja do Dravograda, ter prečkanje slovensko avstrijske meje. Vožnja mimo Lienza, do izhodišča veličastnega gorskega sveta, jezera Missurina, od koder je lep pogled na slikovito goro Tre Cime, ki je seveda tudi pod Unescovo zaščito. Dopoldanski sprehod okoli jezera ter nadaljevanje poti proti koči Rifugio Auronzo, ki leži na 2320 m nadmorske višine.  Peš se bomo sprehodili naprej do koče Lavaredo. Pot je lahka ter ponuja prečudovit razgled. Do koče Lavaredo je pribl. pol ure hoje. Možnost dogovora za dodaten vzpon proti koči Rifugio Loctelli. Po pohodu nas čaka vožnja do Arabbe, ki ji pravijo osrčje italijanskih Dolomitov. Prosto za odkrivanje lepot mesteca. Nočitev.

2.dan: ARABBA – SASS PORDOI– CORTINA D’ AMPEZZO – MARIBOR

Po zajtrku se bomo po zaviti gorski cesti peljali čez prelaz Passo Pordoi, kjer  bomo na višini cca. 2.200 m naredili postanek za čudoviti panoramski razgled po  okolici. Na sam vrh Sass Pordoi (2.952 m) se bomo odpravili z gondolo ter uživali v razgledu, ki nam ga gora ponuja. Prosto za kavo, ki so jo boste lahko privoščili v restavraciji na samem vrhu gore. Sledi vožnja do znanega zimsko športnega turističnega središča – Cortina d’Ampezzo. Sprehod po slikovitem mestecu, ogled skakalnice, olimpijskega dela… Cortina je mondeno zimsko središče in znan počitniški kraj, zelo obiskan tudi v poletnem času. Prihod domov v kasnješih večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • cestne pristojbine,
  • 1x nočitev z zajtrkom v večposteljnih sobah v hotelu 3*** v Arabbi in turistična taksa
  • oglede zunanjosti po programu
  • organizacijo potovanja
  • DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

  • povratna vožnja z gondolo na Sass Pordoi pribl.15-18 € na osebo.
  • Polpenzion.

 

*Splošni pogoji so sestavni del programa.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...