SREDOZEMLJE

Kraj odhoda:
Datum:
Število dni:
Prevoz:
Ladja
Cena:
Mogočno Sredozemsko morje je največje morje na svetu, obdano s tremi kontinenti ter povezano z Atlantskim oceanom prek Gibraltarske ožine, s Črnim morjem prek Bosporja in Dardanel ter z Arabskim morjem in Indijskim oceanom skozi Sueški prekop.
 
Križarjenje po VZHODNEM SREDOZEMLJU je med prvimi željami številnih naših gostov. Države in kraji ob obalah, kjer so se razvijale številne pomembne civilizacije ponujajo pestro kulturno in zgodovinsko doživetje. Bodisi obiščemo Grčijo in Turčijo, obalo Severne Afrike, Izrael in Ciper ali se odpravimo celo do črnega morja povsod nas bodo očarale mnoge kulturne in naravne znamenitosti
 
Križarjenje po ZAHODNEM SREDOZEMLJU je eno izmed tistih, ki jih enostavno morate doživeti. Že tedensko križarjenje vam bo omogočilo obisk tudi do pet različnih držav in srečanje s petimi različnimi narodi, kulturami ter njihovimi znamenitostmi. Bodisi obiščemo Italijo, Španijo, Francijo, Malto in obalo Severne Afrike ali se odpravimo do kanarskih otokov in Madeire povsod nas bodo očarale mnoge kulturne in naravne znamenitosti.
 
 

KANARSKE OTOKE sestavlja sedem večjih otokov (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, El Hierro, La Palma, La Gomera in Fuerteventura) ter šest zelo majhnih otokov. Otoki so vulkanskega izvora, čeprav nekateri verjamejo, da so Kanarski otoki pravzaprav vrhovi potopljenega mesta Atlantida. Kljub temu, da izbruhov vulkanov na Kanarskih otokih ni bilo že več sto let, so nekateri izmed njih še vedno aktivni. Na otokih boste našli prav vse razen rek – od gozdov do puščave ter strmih gora do prečudovitih peščenih plaž. Zanimivo je, da se na Kanarskih otokih nahaja najvišji vrh v Španiji ter da so po njih dobile ime ptice pevke – kanarčki. Križarjenja po Kanarskih otokih potekajo predvsem v jesenskih, zimskih in pomladnih mesecih. Zato so, v kolikor si želite pobegniti z nizkih temperatur na sončno in toplo vreme, Kanarski otoki, otoki večne pomladi, prava izbira za vas. 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...