FLORIDA in križarjenje po BAHAMIH

Kraj odhoda:
Slovenija
Datum:
28.10.2018
Število dni:
11
Prevoz:
Letalo, ladja
Cena:
2390€

ODHODI: 28. oktober 2018 
1. dan: Zbirališče potnikov na tržaškem letališču Ronchi ob 05.00 zjutraj (oz. organiziran prevoz iz Slovenije do letališča po dogovoru). Polet letala družbe Alitalia/KLM ob 07.05 proti Rimu. Nadaljevalni polet iz letališča Fiumicino sledi ob 10.40 proti ZDA. Pristanek na FLORIDI na letališču v Miamiju bo ob 17.10 po lokalnem času. Po ureditvi formalnosti sledi vožnja (z najetim kombijem) v MIAMI BEACH. Krajša večerna panoramska vožnja skozi obalni letoviški del Miami-ja, nato nastanitev v hotelu nekje severno proti kraju Pompano Beach. Nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje ob vzhodni obali Floride do pristanišča PORT CANAVERAL, kjer v opoldanskem času sledi vkrcanje na ladjo ENCHANTMENT OF THE SEAS. Nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah (polni penzion) za 4-dnevno križarjenje na Bahame. Plovba proti Bahamom. Nočitev na ladji.

3. dan: Dan na ladji, plovba  po morju. Čas za počitek in različne aktivnosti na ladji. Plovba proti Bahamom, nočitev na ladji.

4. dan: Pristanek ladje v mestu NASSAU, prestolnici Bahamov, ki je bil v zgodovini dolgo center karibskih piratov, od leta 1740 pa je priljubljena turistična destinacija. Na otoku so leta 1996 snemali znamenitega Flipperja. Možnost peš ogleda mesta z obiskom destilerije ruma, obiska vodnega parka Atlantis, itd. Nočitev na ladji.

5. dan: Jutranje zasidranje ladje ob otoku COCO CAY na območju BAHAMOV s čudovitimi peščenimi plažami. Možnost različnih izletov ali aktivnosti oz. počitka na ladji. Nočitev na ladji in plovba nazaj proti Floridi.

6. dan: Zajtrk na ladji. Jutranji pristanek nazaj v pristaniču Port Canaveral in izkrcanje. Krajša vožnja do vesoljskega izstrelišča CAPE CANAVERAL ob Atlantskem oceanu. Ogled Kennedyjevega vesoljskega centra z lansirnimi ploščadmi in razstavljenimi vesoljskimi plovili. Popoldansko nadaljevanje v ORLANDO, svetovno središče zabaviščnih parkov, primerno tudi za družine z otroki. Nastanitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Prost dan. Možnost obiska katerega izmed zabaviščnih parkov v mestu (Universal Studios, Disneyland, Sea World; doplačilo) ali zgolj čas za oglede mesta in nakupe. Nočitev v hotelu.

8. dan: Zajtrk. Odhod proti zahodni obali skozi območje s prostranimi limonovimi nasadi WINTER HAVEN, v FORT MYERS, zimsko rezidenco Thomasa Edisona. Po želji obisk Edisonovega muzeja in botaničnega vrta. Nadaljevanje vožnje mimo mondenih letoviških naselij v obmorsko mestece NAPLES, ki je tudi znano letovišče. Krajši postanek. Večerni prihod v bližino Miami-ja nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu.

9. dan: Zajtrk in vožnja na KEY WEST – slikovite tropske otoke čisto na jugu Floride, ki so povezani s kopnim. Odlikuje jih bujna vegetacija, bele peščene plaže, zanimiva arhitektura … Vožnja med številnimi otočki, prečkanje 42 mostov in ustavljanje na zanimivejših mestih. Prihod do najjužnejše točke celinske ZDA in Floride – do otočka KEY WEST, imenovanem tudi “okus Karibov”, ker so se tam včasih zadržavali pirati. Obisk trgovinic in lokalov, ter pomola, ki je vsak večer poln občudovalcev sončnega zahoda. Tu je nekaj časa živel Ernest Hemingway. Vrnitev nazaj po isti poti proti Miamiju. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu.

10. dan: Zajtrk. Takojšnja vožnja do narodnega parka EVERGLADES, največje subtropske divjine v ZDA. Obisk močvirij in mokrišč, domovanj krokodilov, kač, želv in več kot 300 vrst ptic. Zgodnejši popoldanski prihod nazaj v MIAMI in krajši čas za zadnje nakupe. Transfer na letališče Miami in polet z družbo Alitalia/KLM nazaj proti Evropi ob 20.00. Nočni polet, obrok na letalu.

11. dan: Dopoldanski pristanek na letališču Fiumicino v Rimu, predvidoma ob 11.50 po lokalnem času. Po krajši pavzi bo ob 13.40 nadaljevalni polet s pristankom v Trstu ob 14.50. Zaključek potovanja oz. po želji še organiziran prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora, kamor bo prihod v zgodnejših večernih urah.

 

CENA: 2.390 EUR pri najmanj 10 potnikih

           2.490 EUR pri najmanj 7 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete v ekonomskem razredu na relaciji Trst-Rim-Miami in nazaj, letališke pristojbine v višini cca. 395 EUR, vse prevoze po Floridi v ZDA v najetih kombijih, 5 x nočitev v hotelih***, 5 x zajtrk in 2 x večerja na celini, križarjenje po programu (4 x nočitev v notranji kabini 1/2, pristaniške takse, razširjeni polni penzion na križarjenju, kapitanovo večerjo, predstave in animacijo, športne aktivnosti, uporabo bazenov in fitnesa), vse oglede po programu, stroške avtorizacije za vstop v ZDA (ESTA), slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: NP Everglades, Kennedyjev center.

MOŽNA DOPLAČILA: – za sobo 1/1 v hotelih in kabino na ladji = 550 EUR, za vstopnine v različne zabaviščne parke v Orlandu po želji (od 60 USD naprej), za muzeje, ki niso vključeni po programu, za napitnine in izlete na križarjenju, za povratni transfer iz Maribora, Celja, Ljubljane do letališča Trst = 30 EUR/osebo.

OPOMBE: Pridržujemo si pravico do prerazporeditve vrstnega reda ogledov. Vsebina potovanja se ne bo spremenila. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.

Ker ladja Enchantment of the Seas na tem odhodu nima vključenega postanka na Key Westu se bo Key West obiskal s kopenske strani. Za križarjenje veljajo posebni splošni pogoji!

POPUST: 3. ali 4. oseba v isti sobi v hotelih: otroci do 12. leta 100 EUR/osebo, odrasli 50 EUR/osebo. Sobe v hotelih v ZDA imajo dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata. Dodatnih postelj v sobah ni. Večje kabine na ladji mora ladjar potrditi.

POMEMBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...