KRIŽARJENJE PO DONAVI (BEOGRAD in NARODNI PARK ĐERDAP)

Kraj odhoda:
Slovenija
Datum:
7.9.2018
Število dni:
3
Prevoz:
Ladja/Avtobus
Cena:
280€

ODHOD: 7. september 2018

1. dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Hrvaško, mimo Zagreba in naprej proti Slavonskemu Brodu. Vmesni postanki. Prestop meje z Srbijo in nadaljevanje poti mimo Sremske Mitrovice. Opoldne prihod v BEOGRAD. Krožni ogled mestnih znamenitosti: pravoslavna cerkev Sv. Save, Sv. Marka, mestna skupščina, zvezni parlament, Trg republike, Trg Nikole Pašića … Po osvežitvi peš na ogled starega mestnega jedra: Trg republike, Narodni muzej, Narodno gledališče, Študentski trg, Kalemegdan, Saborna cerkev, »konak« kneginje Ljubice … Prosto za samostojno odkrivanje mesta, za nakup na Knezmihajlovi ulici, tržnici … Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v pristanišče. Odhod ladje Aquastar Maxim ob 8. uri. Plovba iz Beograda, mimo Smederevske trdnjave do izliva Morave v Donavo, trdnjave Ram s konca 15. stoletja, v del kjer je Donava najširša v Srbiji. V bližini se nahaja najstarejši turistični objekt v Srbiji. Plovba vzdolž Srebrnega jezera do utrdbe Golubac. Vstop na območje NP ĐERDAP pri t.i.  železnih vratih. Plovba skozi najdaljšo in najglobljo evropsko sotesko v Evropi kjer je Donava najlepša. Območje edinstvene flore in favne potrjujejo ostanki enega najstarejših naselij v Evropi. Vožnja do Donjega Milanovaca. Ogled mesta, kjer je rimski cesar Trajan vtisnil svoj neizbrisen pečat na steno – znano kot Trajanova tabla. Popoldanski prihod v Tekijo. Transfer do Kladova, namestitev v hotelu »Aquastar Danube«, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja preko D. Milanovca do arheološkega najdišča Lepenski Vir. Ogled naselja iz kamene dobe (6.500 pr. n št.). Sledi obisk etno- in eko-kompleksa Kapetan Mišin Breg. Ogled galerije na prostem z več kot 400 skulpturami in kosilom v etno-restavraciji s čudovitim razgled na Donavo. Popoldne se ustavimo še za kratek ogled trdnjave Golubac. Nato obisk Viminacijuma – nekdaj glavnega mesta rimske Gornje Mezije. Nazadnje še ogled smederevske utrdbe, danes največje ohranjene nižinske trdnjave v Evropi. Vrnitev proti domu po isti poti. Prihod v nočnih urah.

Ladja Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je bila zgrajena leta 2014. V dolžino meri 28 metrov, v širino pa 7. Na ladji je 70 sedežev v moderno opremljenem salonskem delu (bar, dva velika LSC monitorja visoke resolucije s sodobnim ozvočenjem. Na ladji so tudi ležalniki, ki se nahajajo na zgornji palubi za sončenje – število ležalnikov ustreza številu prijavljenih oseb. Kosilo je samopostrežno. Tehnične značilnosti ladje omogočajo 9 urno plovbo po programu.

CENA: 280 EUR pri najmanj 40 potnikih

             305 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, križarjenje po Donavi od Beograda do Tekije, 2 x polpenzion v hotelu *** oz.**** v sobah 1/2 TWC /1 x v Beogradu, 1 x v Kladovu, zajtrk in kosilo na ladji med plovbo (samopostrežni), kosilo v etno-selu, vse cestnine, parkirnine in takse, lokalni vodniki (kjer je obvezno, slovenski vodnik, turistična taksa in zavarovanje v hotelu ter strošek organizacije.

Vključene vstopnine: za Lepenski Vir, Viminacijum in smederevsko trdnjavo.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 30 EUR.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...