BLATNO JEZERO

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Podali se bomo na dvodnevni potep na Blatno jezero, ki ga mnogi imenujejo kar Madžarsko morje. Je drugo največje v srednji Evropi, ob njem so se razvili številni turistični kraji. Turiste privlači tudi s svojo izjemno barvo, ki se spreminja glede na letni čas in vreme. Ker se poleti temperature prijetno segrejejo, si boste lahko tudi vi privoščili osvežitev v jezeru! V tipični madžarski pokrajini bomo spoznali del madžarske kulture,  predvsem pa njihovo tipično hrano, pijačo in glasbo.

Odhod avtobusa v jutranjih urahj iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti proti Lendavi in naprej na Madžarsko. Obiskali bomo Heviz, prestolnico madžarskih term in toplic. Poznano je tudi po termalnem jezeru, ki je drugo največje na svetu. Kraj je turistično zelo razvit, s številnimi hoteli,  gostišči, trgovinicami, ….Sprehodili se bomo do jezera in si vzeli čas za dopoldansko kavico. Nadaljevanje vožnje v smeri proti Blatnemu jezeru,  v mesto Keszthely, ki ga krasi lep baročni dvorec Festetics, s prekrasnimi sobanami, izjemno Helionsko knjižnico in prelepim parkom, ki je v poletnih mesecih še posebej primeren za sprehode in prireditve. Voden ogled notranjosti gradu. Čas za kavo in obisk Marcipanovega muzeja.  Popoldne vožnja ob severni obali Blatnega jezera do vinorodnega območja, kjer bomo obiskali eno izmed vinskih kleti (ogled in pokušnja). Sledi ogled polotoka Tihany, ki je zaradi številnih redkih živalskih in rastlinskih vrst zaščiteno območje, hkrati pa tudi zanimiva izletniška točka. Na polotoku stoji benediktinski samostan iz 11. stoletja. Ogled zunanjosti samostana in cerkve, nato čas za kavo in nakup spominkov.  Nato se bomo vkrcali na trajekt in se zapeljali na južno stran Blatnega jezera, do mesta Siofok. Prihod domov v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, vožnjo s trajektom preko Blatnega jezera, obisk vinske kleti s pokušnjo, vstopnino za dvorec Festetics, ogled Marcipanovega muzeja, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...