MADŽARSKA PRESTOLNICA BUDIMPEŠTA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Lepotica ob Donavi s prekrasnimi palačami, cerkvami, trgi in sanjskimi mostovi, ki povezujejo levi del mesta ob reki z desnim…Temperamentni Madžari z igrivimi temnimi očmi, zanimivo zgodovino, edinstvenim jezikom, živo pisano nošo, poskočnim čardašem ter pikantnim golažem…in če dodamo za aperitiv še kakšno palinko, potem je to samo pikica na i. Vse to je Madžarska z Budimpešto.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po novi avtocesti v smeri Lendave, čez madžarsko mejo in naprej, ob južni strani Blatnega jezera, do Budimpešte, kamor bomo prispeli v dopoldanskem času. Najprej se bomo odpravili na Citadelo, z vrha katere se ponuja krasen razgled nad mestom.  Sledila bo vožnja preko Elizabetinega mostu, v osrčje madžarske prestolnice. Sprehod po glavni Vatci ulici, čas za nakupe ali kavo v znani bidermajerski kavarni.  Nadaljevanje z ogledi znamenitosti: stadion NEP, Trg Junakov, dvorec Vajdahunjadi,  Štefanova cerkev, Parlament, Verižni most…. Za konec se bomo povzpeli še na romansko Ribiško trdnjavo. Sprehod skozi dvorišča Kraljeve palače, ogled notranjosti Matjaževe ali kronske cerkve ter ostalih veličastnih zgradb, ki tvorijo srednjeveško naselje na budimskem hribu, ki je bilo nekoč zaprto z obzidjem.  Nekaj prostega časa,  nato se bomo odpravili nazaj proti domu. Ob poti nas bo v čardi čakalo pozno kosilo. Prihod domov v večernih urah.

CENAPOKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin

CENA VKLJUČUJE:

  • avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnino v Matjaževo cerkev,
  • pozno kosilo v čardi ob poti + 1 pijača,
  • vodenje in organizacijo potovanja,
  • osnovno nezgodno zavarovanje.

 

*Splošni pogoji so sestavni del programa.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...