München – Dachau – Allgäu

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

München, ponosna prestolnica Bavarske, kjer gojijo tradicijo do športa in festivalov. Najbolj znani festival je Oktoberfest, največji in najbolj obiskani muzej v mestu je Tehnični muzej, ki ga bomo obiskali tudi mi.  Bavarska prestolnica kulture, kjer se stikata muzejski svet tehnike in tradicija športa!

1. dan: SLOVENIJA- MÜNCHEN

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Salzburga in naprej na Bavarsko, v München. Panoramska vožnja po mestu, do dvorca Nyphenburg, nekdanje poletne rezidence bavarskih vladarjev. Baročna palača se ponaša s številnimi notranjimi in zunanjimi dekoracijami, krasi jo tudi 800 ha velik park. Ogled notranjosti soban, sprehod skozi park in nekaj prostega časa. Naslednja točka obiska bo Naravoslovni muzej, ki se nahaja v bližini. Obiskali bomo tudi muzejski otok na katerem se nahaja Tehnični muzej, ki je poznan kot največji muzej v Nemčiji in vas bo zagotovo pritegnil s svojimi bogatimi muzejskimi zbirkami. Sprehodili se bomo skozi mestna vrata Isartor do središča mesta Marien Platz (Marijin trg), ki ga krasi neogotska nova Mestna hiša, katera se ponaša z 85m  visokim urnim stolpom. Ura na stolpu kar 3x na dan zaigra melodijo, ki jo spremlja ples figur, katere predstavljajo zgodbo mesta Münechen. Nekaj prostega časa. Zapeljali se bomo tudi mimo Allianz arene (čas za foto utrinke!) do Olimpijskega parka, ki je nastal izključno zaradi poletnih olimpijskih iger leta 1972. Še dandanes se lahko po olimpijskem parku sprehodimo in občudujemo olimpijski stadion, umetno jezero in 182 metrski radijski in televizijski stolp, na katerega se zaradi razgledov splača povzpeti (mi se bomo!). V večernih urah nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan:  MÜNCHEN – DACHAU – ALLGÄU – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja v Dachau, kjer je bilo 21. marca 1933 s strani nacistov ustanovljeno koncentracijsko taborišče. Eden glavnih pobudnikov je bil Heinrich Himmler, takratni načelnik policije v Münchnu. Taborišče so takrat opisovali kot prvo koncentracijsko taborišče, v katerem so »prevzgajali« politične nasprotnike. Zgrajeno je bilo na območju zapuščene tovarne streliva. V okviru ogleda se bomo med drugim seznanili z biografijo ujetnikov.  Sledi vožnja do tematskega parka Skylinepark (vstopnina doplačilo). Čas za adrenalinska doživetja (https://www.skylinepark.de). Po ogledih vožnja domov,  prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:  avtobusni prevoz s turističnim avtobusom (58 sedežni), stroške cestnin in parkiranja,  1 x polpenzion v hotelu, vstopnino v Tehnični muzej, Skyline park, Olimpijski stolp ter Dachau, vse ostale oglede po programu, voden ogled Nyphenburga ter naravoslovnega muzeja, organizacijo ekskurzije.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...