NA OBISK H KRALJU MATJAŽU

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Znana nam je povest, da na Koroškem Kralj Matjaž počiva. Bil pa je Kralj Matjaž dober kralj – naše gore list. Zato so bili takrat zlati časi. Pod košatimi lipami so naši očaki vsaki dan rajali in v svitle kozarce rujno vince natakali. Vendar pa je kakor gosenic na repišče enkrat iz onega kraja, kjer sonce zahaja, prišel sovražnik nad Matjaža in v kervavem boji pokončal njegovo vojsko. On pa, ker je bil pravičen kralj, ni bil ubit, ampak se mu odpre skala v Pečicah ter ga skrije. Tam sedaj prebiva s svojimi junaki in koder bode njegova brada devetkrat okoli mize zrastla, ga bode gora nazaj dala, da srečno vlada slovenski rod.« Do takrat pa izvoljenim večkrat ugodi do njega priti!

 Legen – Prežihovina – Ivarčko jezero – Mežica  

Odhod  avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja na Legen pri Slovenj Gradcu, ogled cerkve Sv. Jurija, kjer so razstavljeni starokrščanski grobovi. Nato bomo obiskali Prežihovino,               domačijo Prežihovega Voranca v Kotljah ter se prepričali o tem, kje je nabiral solzice. Zapeljali se bomo tudi do zanimive izletniške točke ob Ivarčkem jezeru, kjer bo čas za sprehod, sladoled in                razne igre. Popoldne bomo raziskovali Podzemlje Pece. Popeljali se bomo skozi skrivnostne rove rudnika Mežica, kjer so stoletja kopali svinčevo in cinkovo rudo. Po ogledih vožnja domov, prihod v            večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vstopnino za obisk Prežihovine, cerkve Sv. Jurija ter rudnika Mežica, vodenje in organizacijo izleta.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...