LOGARSKA DOLINA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Do 500 metrov široka in 9 kilometrov dolga ledeniško preoblikovana dolina gornjega toka in izvira reke Savinje je največja taka dolina v Kamniško – Savinjskih Alpah. Velja za eno najlepših dolin Evrope. Poteka v smeri jugozahod – severovzhod, med gorskimi grebeni, ki so se izoblikovali ob tektonskih prelomnicah. V zatrepu doline pod krnico Okrešelj vre v višini 1280 metrov na dan ledeno mrzla Savinja, ki ima le tri stopinje in brzi proti slapu Rinka. Prav lepo je videti kako se je narava poigrala v Zgornji Savinjski dolini. Naravne lepote pa lahko sklenemo z ogledom čudovite kulturne dediščine v tem delu Slovenije.

MOZIRSKI GAJ – VRBOVEC  – SLAP RINKA – JAMA PEKEL

 Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Celja do Šentruperta, in dalje  proti Mozirju, kjer si bomo pogledali Mozirski gaj – park cvetja. Naslednji postanek bo v Nazarju, kjer bomo obiskali muzej gozdarstva in lesarstva. Popoldanski prihod v Logarsko dolino. Sprehodili se bomo do slapa Rinke… nekaj prostega časa za različne športne aktivnosti. V popoldanskih urah si bomo ogledali še jamo Pekel. Po ogledu  vožnja nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

 CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine,  vstopnino za ogled Mozirskega gaja, vstopnino za ogled muzeja gozdarstva in lesarstva, vstopnino za ogled jame Pekel, vodenje in organizacijo izleta.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...