AKTIVNE POČITNICE POD BAVARSKIMI ALPAMI

Kraj odhoda:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Datum:
11.8.2018
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:
322€

ODHOD: 11. avgust 2018 | 5 dni (4 nočitve) | avtobus 

Vabimo vas na krajše aktivne počitnice na Južno Bavarsko, kamor nas ob številnih naravnih lepotah vabijo tudi svetovno znane znamenitosti: slikovita vasica Oberammergau, dvorci bavarskega kralja Ludvika II, gorsko turistično središče Garmisch Partenkirchen in najvišja nemška gora Zugspitze. Poleti so množično obiskana tudi nekatera jezera, obilo priložnosti je za pohodništvo, kolesarjenje, spoznavanje kulturno-zgodovinskih znamenitosti.

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 5. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani in vožnja čez Gorenjsko do predora Karavanke. Prestop v Avstrijo in potovanje zahodno preko Spittala in Lienza, nato pa preko Felbertauern tunela do KITZBÜHLA. Krajši postanek. Nadaljujemo mimo Innsbrucka proti Nemčiji. Še panoramski postanek v GARMISCH-PARTENKIRCHNU, nato pa do bližnje vasice Oberau, kjer sledi popoldanska nastanitev v hotelu FORSTHAUS***. Prvo spoznavanje kraja in možnost krajšega sprehoda v okolico. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Zajtrk. Odhod z avtobusom v slikovito vasico OBERAMMERGAU. Postanek za krajši ogled. Vožnja v Linderhof in krajši planinski pohod na bližnjo goro Brunnenkopf (1718 m). Približno 2-urni vzpon po lažji planinski poti, kamor je zaradi čudovitega razgleda rad zahajal tudi bavarski kralj Ludvik II. Sledi (po želji) obisk dvorca Linderhof v neposredni bližini (ogled soban rokokojskega dvorca ter grajskega parka v katerem se skriva še znamenita Venerina votlina). Na povratku pa še ogled samostanske cerkve v znanem benediktinskem samostanu v ETTALU. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku prost dan za aktivnosti po želji: sprehodi v okolico, kolesarjenje, igranje golfa … Možen je celodnevni izlet z avtobusom: najprej vožnja v Avstrijo do jezera PLANSEE, ki ga v poletnem času obišče veliko obiskovalcev. Sprehod ob jezeru, možnost vožnje z ladjico … Preko mesta Reutte nadaljujemo nazaj v Nemčijo do mesta Füssen. Sledi obisk dvorca NEUSCHWANSTEIN – najbolj znanega dvorca Ludvika Bavarskega. Po ogledu soban naprej v WIES za ogled čudovite rokokojske cerkve, ki je uvrščena na seznam Unesca. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Prosto po želji. Vključena organizirana vožnja v GARMISCH-PARTENKIRCHEN za ogled in nakupe. Od tam pa po želji ogled znane soteske PARTNACHKLAMMin/ali vzpon (z vlakom in vzpenjačo) na najvišji vrh Nemčije ZUGSPITZE (2963 m) ob lepem vremenu izjemna panorama celotnega predela. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Dopoldansko slovo od hotela. Vožnja preko Bad Tölza in po avtocesti mimo Chiemseeja do KRALJEVSKEGA JEZERA (Königsee) na področju Nacionalnega parka Berchtesgaden. Sprehod ob jezeru in čas za kosilo. Nadaljujemo v Avstrijo mimo Salzburga ter povratek preko Karavank nazaj v Slovenijo. Prihod v Ljubljano, Celje in Maribor v večernih urah.


HOTEL FORSTHAUS*** je urejen v tipičnem bavarskem stilu in se nahaja v gorski turistični vasici Oberau na 660 m nadmorske višine. Družinski hotel z restavracijo in barom, gostom pa je na voljo še fitnes, savna in whirlpool. Vse sobe s kopalnico, tv-jem, telefonom in internetnim priključkom. V kraju je možno najeti kolesa, v bližini je igrišče za golf z 18 luknjami, do mesta Garmisch Partenkirchen je 8 km.

 

CENA339 322 € pri najmanj 40 potnikih

           369 351 € pri najmanj 30 potnikih

Akcijska cena velja za vse nove rezervacije do 23.6. oz do preklica!
CENA VKLJUČUJE4 x polpenzion v hotelu Forsthaus*** v sobah 1/2 TWC (samopostrežni zajtrki, strežene večerje), vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, slovenskega predstavnika in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILAza sobo 1/1 = 65 €, vstopnina za dvorec Linderhof = cca. 8,50 €/os., celodnevni avtobusni izlet (Plansee, Neuschwanstein, Wies… vključena vstopnina za dvorec) = 39 EUR/osebo pri min. 20 potnikih, vzpon na Zugspitze (z vzpenjačo, eventuelno tudi z vlakom) = od 52 EUR/osebo dalje, vstopnina za sotesko Partnach = cca. 4 EUR/os.

POPUSTI: otrok do 12 let (z 2 odraslima) = 25%, 3. oseba v sobi 5%.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...