BIH in SPLIT

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: SLOVENIJA – BANJA LUKA – JAJCE – KONJIC – JABLANICA – MOSTAR

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru, vožnja po hrvaški avtocesti v smeri Zagreba do Banja Luke, mesta, kjer se stari slog življenja prepleta z novim. Očaral vas bo utrip mesta, v katerem po statističnih podatkih živi precej več žensk kot moških. Sprehod skozi mesto in ogled glavnih znamenitosti. Nadaljevanje poti v Jajce, kjer se zlivata reki Pliva in Vrbas. Prav tukaj je bil med drugo svetovno vojno II. kongres AVNOJ-a, na katerem je bila ustanovljena tretja jugoslovanska država. Slovi tudi po čudovitem slapu, ki se nahaja čisto v centru mesteca. Ogledali si bomo mesto in muzej Avnoja ter si vzeli čas za čevape ali kavo. Sledi vožnja v smeri Jablanice (muzej Bitke za ranjence na Neretvi) ter naprej do mesta Konjic, ki je poznano po Titovem bunkerju. Zgrajen je bil leto dni pred Titovo smrtjo, v popolni tajnosti so ga gradili celih 26 let. Gre za vojni objekt, katerega namen je bil, da se v primeru atomskega napada vanj zateče Josip Broz Tito in 350 njegovih najožjih sodelavcev. Strošek gradnje je ocenjen na 4,6 milijarde dolarjev, objekt se razprostira na več kot 6.500 km2 površine in leži 280m pod površino zemlje. Ogled bunkerja,  nato vožnja v Mostar. Večerni prihod,  nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: MOSTAR – DOLINA NERETVE – SPLIT                                                                     

Po zajtrku čas za voden ogled Mostarja. Največja znamenitost je Stari kamniti most, zgrajen leta 1566, ki pa so ga med zadnjo vojno porušili (novembra 1993). Sedaj se ponovno bohoti v prenovljeni podobi. Ogled mesta in nekaj prostega časa na osrednji ulici Kujundžiluk, kjer boste lahko pojedli najboljše čevape v mestu in nakupovali v številnih trgovinicah s suvenirji. Po ogledih vožnja proti delti reke Neretve, t.i. Hrvaški Kaliforniji, poznani po obširnih rodovitnih poljih, ki so zrastla ob njenem izlivu v morje. Obisk Narone, antičnega mesta, na desni obali spodnjega toka reke Naro (Neretva). Stala je na mestu današnjega naselja Vid pri Metkoviću. V času rimske dobe je bila Narona sedež sodišča (conventus iuridicuc), kolonija (Colonia Julia Narona) in važno jadransko trgovsko središče. Pri dosedanjih arheoloških raziskovanjih so odkrili več delov mestnih zgradb in celo vrsto drugih spomenikov, predvsem napisov. Vodeni ogled arheološkega muzeja. Po ogledu vožnja proti Splitu. Večerni prihod v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: SPLIT – SLOVENIJA

Zajtrk, nato čas za voden ogled mesta Split. Najprej obisk Solina, enega najpomembnejših nekdanjih mest rimskega cesarstva, ki je hkrati tudi rojstno mesto rimskega cesarja Dioklecijana. Ohranjeni so deli nekdanjega obzidja, amfiteatra, term, starokrščanske bazilike in vrsta drugih objektov. Še sedaj pa je v uporabi del akvadukta – stare antične vodovodne napeljave. Vožnja v središče mesta, sprehod mimo Dioklecijanove palače, ki je pod zašito UNESCA. Ogled zunanjosti cerkve Sv. Duje in ostalih sakralnih objektov, sprehod skozi tržnico…Za konec še sprehod na Marjan, hrib nad mestom, ki predstavlja priljubljeno izletniško točko. Urejene so številne sprehajalne poti, nudi tudi lep razgled nad mestom in okolico. Na poti iz mesta vožnja mimo Poljuda, znanega splitskega stadiona. Zagotovo vam je poznana nogometna zgodba NK Hajduk, ki ima tradicijo že iz leta 1911. K njihovi uspešnosti pripomorejo tudi vročekrvni navijači Torcide, ki jih je v svojih pesmih na veliko opeval tudi sam Vinko Coce, znan hrvaški pevec. Prihod domov v večernih urah.

CENA POTOVANJA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • cestne pristojbine,
  • 2 x polpenzionsko namestitev v hotelu *** v Mostarju in Splitu,
  • ogled Splita in Mostarja z lokalnim vodnikom,
  • vstopnino za:ogled muzeja v Jajcu, Bunkerja v Konjicu, Arheološkega muzeja ter Solina,
  • vse ostale oglede zunanjosti po programu,
  • vodenje in organizacijo,
  • DDV.
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...