BALTSKE DRŽAVE

Kraj odhoda:
Ljubljana, Celje, Slovenska Bistrica, Maribor
Datum:
15.6.2018
Število dni:
8
Prevoz:
Avtobus First Class in letalo
Cena:
945€

ODHOD: 15. junij 2018 | 8 dni 

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 18. uri, pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja mimo Šentilja in naprej na relaciji Gradec–Dunaj. Nočna vožnja.

2. dan: Prestop na Češko in vožnja mimo Brna, Olomouca in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja mimo Katovic in Czestochowe. Opoldanski prihod v VARŠAVO. Ogled mesta: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Popoldanska vožnja proti mestoma Grajewo in Augustow. Nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v LITVO, največjo izmed baltskih držav. Potovanje preko reke Nemen in prihod v staro prestolnico TRAKAI. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Popoldanski prihod v litovsko prestolnico VILNO. Prvi panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja do KAUNASA, drugega največjega litvanskega mesta. Panoramski ogled: mestna hiša, stolnica, promenada Laisves. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta KLAIPEDA. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito KURSKO KOSO, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu NIDA z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja proti mestu ŠIAULIAI. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v LATVIJO in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico RIGA. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas. Postanek v SIGULDI za obisk razvaline gradu tevtonskih vitezov in nato ogled škofovskega gradu TURAIDA. Sledi prestop meje v ESTONIJO in prihod v letoviško in zdraviliško mesto PÄRNU, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Kasnejše nadaljevanje v TALLIN. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk in ogled znamenitosti estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Še nekaj prostega časa in popoldanska vožnja s trajektom preko zaliva do finske prestolnice HELSINKI. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan: Zajtrk, dopoldanski krožni ogled glavnih znamenitosti Helsinkov: Senatni trg, cerkev Uspenski, Esplanade, železniška postaja, opera, cerkev Temppeliaukio … nato popoldanski transfer do letališča in polet proti Ljubljani ob 16.50 s predvidenim pristankom na Brniku ob 18.30. Po želji še transfer do Celja, Slov. Bistrice in Maribora.

 CENA: 945 EUR pri najmanj 40 potnikih

             995 EUR pri najmanj 30 potnikih

-25 €: PROMOCIJSKA AKCIJA za zapolnitev prostih mest za vse nove rezervacije med 8.5.-25.5.2018!

CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 5 x večerja kot v programu, prevoz s turističnim avtobusom, letalski polet Helsinki–Ljubljana, letališke takse v višini cca. 70 EUR, slov. vodenje in organizacijo.

Vključeni vsi ogledi in vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v hotelih = 160 EUR, za transfer z let. LJ v MB = 15 EUR.

OPOMBA: V času objave polet iz Helsinkov v Ljubljano še ni bil potrjen. Če ne bo potrjen, bo organiziran polet na bližnje letališče in vključen transfer nazaj v Slovenijo.

 POTOVANJE “FIRST CLASS”:  Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:

– nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
– mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti. 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...