CINQUE TERRE in MANTOVA

Kraj odhoda:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Datum:
23.6.2018
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:
190€

ODHOD: 23. junij 2018 I 2 dni 

1. dan: Odhod iz Maribora predvidoma ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Vožnja preko Fernetičev v Italijo in nadaljevanje poti mimo Benetk, Padove in Verone. V opoldanskem času prihod v MANTOVO, ki je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Obisk enega izmed tamkajšnjih dijaških domov. Panoramski ogled srednjeveškega jedra nekdanje prestolnice rodbine Gonzaga: katedrala, doževa palača, cerkev sv. Andreja … Sprehod skozi bogato staro mestno jedro. Sledi vožnja proti Sredozemskemu morju. Prihod  v bližino znamenitega “zaliva pesnikov” in mesta La Spezia. Postanek v znanem letoviškem mestecu PORTOVENERE. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk, nato takojšen izlet na območje znamenitega predela CINQUE TERRE z ladjico (ladjica izpluje iz La Spezie ali kraja Portovenere in nas odpelje do svojstvenih petih vasic, ki jih poznamo pod imenom “5 zemljà”). Postanek in ogled treh od petih vasic (predvidoma Monterosso, Vernazza, Riomaggiore). V opoldanskih urah vrnitev v izhodišče (z ladjico ali vlakom). Vrnitev proti Bologni, Padovi, Benetkam. Prestop meje nazaj v Slovenijo in povratek domov v poznih večernih oz. nočnih urah.

 

CENA: 190 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, vse predvidene oglede, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

Vključeno: vožnja z ladjico (vlakom) v Cinque Terre.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 30 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...