OTOK HIOS – aktivne počitnice v Grčiji

Kraj odhoda:
Maribor
Datum:
12.6.2018
Število dni:
8
Prevoz:
Letalo
Cena:
499€

ODHOD: 12. junij 2018 | 8 dni (7 nočitev)

1. dan: Zbor potnikov na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru in predvidoma zgodnji popoldanski polet čarterskega letala proti Grčiji in pristanek na letališču na otoku HIOS. Po ureditvi formalnosti sledi organiziran transfer do letovišča KARFAS in nastanitev v hotelu Sunset***. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Polni penzion v hotelu (vključena pijača pri obrokih). Prost dan za kopanje, spoznavanje kraja in okolice. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku sledi dopoldanski izlet v otoško prestolnico in istoimensko mesto HIOS (prevoz z linijskim avtobusom). Peš ogled glavnih znamenitosti v središču mesta: staro mestno jedro, mestna hiša, grad, … Nekaj prostega za nakupe oz. možnost obiska katerega izmed muzejev (bizantinski muzej, arheološki muzej, galerija …). Vrnitev v hotel na kosilo. Prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk in prosto dopoldne za kopanje. Kosilo. Sledi organiziran popoldanski avtobusni izlet. Vožnja skozi prestolnico Hios proti osrednjemu delu otoka do bizantinskega samostana Nea Moni, ki je pod zaščito Unesca in slovi po svojih mozaikih. V vasici Anavatos, ki je zgrajena na pečini, sledi obisk lokalnega kuharskega mojstra in spoznavanje grške kuhinje. Domača grška večerja, nato še postanek v romantični vasici Avgonima za opazovanje najlepšega sončnega zahoda na otoku. Vrnitev v hotel.

5. dan: Prosto za kopanje. Priporočamo celodnevni izlet v Turčijo v mesto IZMIR.
(transfer do pristanišča v mestu Hios, plovba z ladjo v Turčijo, avtobusni prevoz v Izmir – tretje največje mesto v Turčiji. Ogled mesta: razgledni stolp s pogledom na celotno mesto, predel Kadifekale z obzidjem gradov Aleksandra Velikega, muzeju Ataturka, tržnica … Čas za samostojne oglede in nakupe. Vrnitev nazaj na Hios z avtobusom in ladjo. Večerna vrnitev v hotel.

6.–7. dan: Prosta dneva v hotelu na bazi polnega polpenziona (pijača vključena pri obrokih). Čas za kopanje, različne aktivnosti, možnosti dodatnih izletov po želji (izlet po  južnem delu otoka, vožnja z ladjico …).

8. dan: Zajtrk in jutranji transfer na letališče Hios. Dopoldanski polet čarterskega letala nazaj proti letališču Maribor. Zaključek letovanja.

 

Hotel SUNSET*** je majhen hotel z 28 sobami v dveh nadstropjih. Hotel premore sprejemni prostor z recepcijo (brezplačen WiFi), TV-kotiček, bar in zajtrkovalnico s teraso, na vrtu je zunanji bazen in terasa za sončenje z ležalniki in senčniki. Vse sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, telefon, TV, sušilnik za lase, klimatsko napravo in balkon. Možnost najema hladilnika. Hotel leži v centru Karfasa, le 50 m od čudovite peščene plaže. V neposredni bližini je več tavern in restavracij. Do mesta Hios je 7km. (redna povezava z linijskim busom).

Prehrana: polni penzion (zajtrk, kosilo in večerja) z vključeno pijačo pri obrokih = all inclusive light. (vključene pijače: mineralna voda, osvežilne brezalkoholne pijače, točeno pivo, domače rdeče ali belo vino med kosilom in večerjo). Obogaten kontinentalni samopostrežni zajtrk v hotelu. Samopostrežno kosilo in večerja sta organizirana v hotelu Golden Sand.  Enkrat tedensko večerja z ribjimi specialitetami in enkrat tedensko grška večerja z grškimi specialitetami, živo glasbo in folklornimi plesalci. 

CENA: 499 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Maribor-Hios-Maribor, vse letališke takse, 7 nočitev v hotelu Sunset***, vse obroke po programu (polni penzioni z vključeno pijačo pri obrokih = all inclusive light), transfer iz letališča Hios do hotela in nazaj, slovenskega spremljevalca -predstavnika agencije, celotno organizacijo.

PROGRAM VKLJUČUJE TUDI: 
– organiziran poldnevni izlet (z javnimi prevozim) v glavno mesto Hios,
– organiziran poldnevni avtobusni izlet v osrednji del otoka z vključeno domačo večerjo,
– 1 x grška večerja z živo glasbo v sklopu hotela,
– 1 x večerja z morskimi specialitetami v sklopu hotela,
– brezplačno parkirišče za osebni avtomobil na mariborskem letališču.

POPUSTI: otrok do 12. leta (na dod. ležišču skupaj z dvema odraslima) = 50%,

MOŽNA DOPLAČILA:
– za sobo 1/1 =  70 EUR,
– za celodnevni izlet v Izmir = 65 EUR,
– za ostale izlete (po dogovoru z vodnikom, cene na licu mesta).

Slovenski vodnik – predstavnik agencije bo potoval s skupino (v kolikor se zbere najmanj 20 potnikov) in bo na voljo ves čas letovanja za informacije, organizacijo in izvedbo izletov, itd. V primeru manjšega števila potnikov, bo gostom na lokaciji na voljo predstavnik partnerske slovenske turistične agencije.

Pridržujemo si pravico do prerazporeditve izletov in vključenih aktivnosti po dnevih.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...