PROVANSA – v času cvetenja sivke

Kraj odhoda:
Maribor, Celje, Ljubljana
Datum:
22.6.2018
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:
399€

ODHOD: 22. junij 2018 | 5 dni 

1. dan: Odhod iz Maribora ob 20. uri. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane. Prestop v Italijo in vožnja na relaciji Verona–Genova.

2. dan: Jutranji prihod na Azurno obalo in nadaljevanje poti proti Provansi. Vožnja v notranjost Provanse in ogled FONTAINE-DE-VAUCLUSE, kjer je 16 let živel pesnik Petrarca. Še vožnja do znamenitega samostana SENANQUE za zunanji ogled. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja do AVIGNONA, sprehod mimo srednjeveškega mostu St. Benezet in ogled slovite papeške palače, ki sodi med največje fevdalne gradove v Franciji. Vožnja v mesto ORANGE in ogled rimskega gledališča, nato pa še kolosalnega rimskega akvedukta v kraju PONT DU GARD. Pred vrnitvijo v hotel še postanek v TARASCONU.  Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in vožnja do srednjeveškega mesteca AIGUES MORTES sredi močvirja in solin, ki opominja na pohode križarjev. Vožnja skozi naravni park CAMARQUE, v delto reke Rone. Popoldne še postanek v ciganskem svetem mestu ST. MARIES DE LA MER, nato vožnja v ARLES in sprehod po starem mestnem jedru: ostanki rimskih term, amfiteater, gledališče, katedrala. Pred nastanitvijo v hotelu še zadnji ogled: DAUDETOV MLIN. Večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku potovanje v mesto AIX-EN-PROVENCE, ki slovi po fontanah in drevoredu. Nadaljevanje poti po provansalski avtocesti do Azurne obale in panoramska vožnja nad kneževino MONACO. Vrnitev v Slovenijo mimo Genove, Brescie, Verone in Benetk.

 

CENA: 399 EUR pri najmanj 40 potnikih

            435 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v hotelih** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: gledališče v Orangeu, papeška palača v Avignonu, Pont du Gard.

MOŽNO DOPLAČILOza sobo 1/1 = 65 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...