SARAJEVO, ŠARGANSKA OSMICA IN ZLATIBOR

Kraj odhoda:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Datum:
23.6.2018
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:
199€

ODHOD: 23. junij 2018 | 3 dni 

1. dan: Odhod iz Slovenije okoli polnoči (v noči iz 22. na 23. junij). Prestop meje in vožnja proti Slavonskemu Brodu, Doboju in po slikoviti dolini reke Bosne mimo Zenice. Jutranji prihod v SARAJEVO. Med krožnim ogledom boste videli zgradbe dvojčkov Momo in Uzeir, parlamenta in časopisne hiše Oslobođenje, današnji AVAZ. Sprehodili se boste čez znameniti Principov most, Drvenik do Inat kuće. Postanek pri sloviti Vječnici, ki so jo gradili v času avstro-ogrske prisotnosti v mestu – arhitekt Ćiril Iveković jo je predelal v neomavrskem slogu. Prosto za sprehod po BAŠČARŠIJI ter ogled Begove džamije in pravoslavne cerkve. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku obisk 110 km oddaljenega VIŠEGRADA, kjer stoji znameniti most na Drini, ki ga v istoimenskem romanu opisuje nobelovec Ivo Andrič. Nadaljujemo do Mokre Gore. Vožnja v starinskih vagonih po 14 km dolgi najatraktivnejši turistično-muzejski železnici v Evropi – ŠARGANSKI OSMICI. Pentlji daje poseben čar več kot 20 tunelov, mostov in viaduktov ter 300 m višinske razlike. Na poti postanek v Jatareh za pokušnjo njihovih dobrot. Še ogled filmskega mesteca Emira Kusturice – DRVENGRADA s številnimi lesenimi trgovinicami. Večerni prihod na ZLATIBOR. Namestitev v hotel. Po osvežitvi bo sledila večerja ob živi glasbi. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja proti Sirogojnu in obisk vasice, kar bo zanimivo z etnološkega vidika. Nadaljevanje v VALJEVO in krajši ogled mestnega jedra: Ulica kneza Miloša, Trg vojvode Mišiča, trdnjava Nenadović. Potovanje proti domu mimo Šabca in preko Hrvaške. Prihod v Slovenijo pozno zvečer.

 

CENA: 199 EUR pri najmanj 40 potnikih

             219 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelih***, 1 x živo glasbo ob večerji, cestnine in parkirnine, lokalno vodenje (kjer je obvezno), vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 30 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...