SCHWARZWALD

Kraj odhoda:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Datum:
23.6.2018
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:
270€

ODHOD: 23. junij 2018 | 3 dni 

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora opolnoči (v noči iz 22. na 23.6.). Potovanje preko Celja in Ljubljane, prestop v Avstrijo na Karavankah in vožnja na relaciji Spittal–Lienz–Innichen (prestop v Italijo po dolini Pusttertal). Vrnitev v Avstrijo po slikoviti gorski avtocesti preko Brennerja in potovanje mimo Innsbrucka proti Vorarlbergu. Dopoldanski prihod ob BODENSKO JEZERO in prestop v Nemčijo. Postanek v slikovitem mestu LINDAU s srednjeveškim jedrom na otoku. Sprehod preko mostu in krajši ogled starega jedra. Popoldanski prihod na območje SCHWARZWALDA ter obisk mesta DONAUESCHINGEN in enega od izvirov Donave. Nadaljevanje do ledeniškega jezera TITISEE, priljubljenega turističnega središča in zdravilišča. Krajši postanek, nato nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja v schwarzwaldsko prestolnico FREIBURG in ogled: Münster, trg z renesančno Trgovsko hišo, mestna hiša … Nadaljevanje preko mesta Waldkirch, znanega po izdelovanju orgel, do TRIBERGA, priljubljenega klimatskega zdravilišča in središča urarstva. Obisk romarske Marijine cerkve ter muzeja ur in glasbenih skrinjic, nato pa ogled slapa TRIBERG, ki je najvišji v Nemčiji. Sledi postanek pri pravem izviru Donave v Bregu. Večerna vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku potovanje proti severnemu delu Schwarzwalda do FREUDENSTADTA, ki slovi po največjem trgu v Nemčiji. Sledi vožnja po slikoviti panoramski cesti “Schwarzwald Hochstrasse”, ki se dviga med 600 in 1000 m nad morjem. Postanek ob jezeru Mummel in spust v dolino do zdraviliškega mesta BADEN BADEN. Krajši sprehod skozi mondeno jedro ter po znameniti ulici Lichtentaler. Zgodaj popoldne vrnitev proti domu na relaciji Pforzheim–Munchen–Salzburg z vmesnimi postanki. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

CENA:  270 EUR pri najmanj 40 potnikih

             290 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu *** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, cestnine, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopniniza muzej v Tribergu, za ogled slapov. 

MOŽNO DOPLAČILO: soba 1/1 = 55 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

OPOMBA: Za družine z otroki je drugi dan (namesto predvidenih ogledov) možno obiskati največji nemški zabaviščni park EUROPA PARK (doplačilo).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...