A N D A L U Z I J A

Kraj odhoda:
Slovenija
Datum:
26.4.-2.5.2019
Število dni:
7
Prevoz:
Letalo/Avtobus
Cena:
1170€

Člani Društva popotnikov VAGANT smo že večkrat izrazili željo po skupnem obisku ANDALUZIJE, slikovitega bisera na jugu Španije. In, zakaj bi radi obiskali Andaluzijo? Ker bi radi videli enkratno arhitekturo (bele podeželske vasice, mavrsko gradnjo, palače, katedrale), si ogledali temperamentno predstavo flamenka, mesta Granado, Sevillo, Cordobo, in se nato težko odločili, katero od njih je lepše. Dodali bomo obisk mesta na obali Atlantskega oceana, ogled proizvodnje najboljšega desertnega vina šeri, ogled mesta Malaga z znamenitostmi in Gibraltarja za konec slikovite Andaluzije. Program smo izdelali skupaj z agencijo POHORJE TURIZEM, ki smo ji zaupali tudi organizacijo. Pred nami je bogat program in na vas je, da se odločite za nepozabno pot v

A N D A L U Z I J O

v času od 26. aprila – 2. maja 2019
s prevozom LETALO – AVTOBUS – LETALO

1. dan: petek, 26. april 2019, MALAGA – GRANADA

granada
Polet z Dunaja ob 6.10 uri prek Frankfurta (Nemčija) in od tam ob 9.00 uri v Malago, pristanek ob 11.55 uri. Z letališča Malaga se z avtobusom odpeljemo v GRANADO, glavno mesto španske pokrajine Andaluzije. Planiran prihod popoldan, čas za namestitev v hotelu in osvežitev. Večerni sprehod skozi mesto, ki ga je kitarist Andres Segovia opisal kot sanjski kraj, kjer je Gospod zasejal seme glasbe v njegovo dušo. Ogled Kraljeve kapele, ki so jo zgradili za katoliška monarha Ferdinanda in Izabelo. Sprehodili se bomo tudi po ulicah Albalcina, kjer se bomo zagotovo počutili najbližje Mavrskim prednikom v Granadi. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: sobota, 27. april 2019 , GRANADA – CORDOBA

cordoba
Po zajtrku ogled mesta Granada, ki leži ob vznožju gorovja Sierra Nevada, ob sotočju rek Darro in Genil, na nadmorski višini 738 m. Najpomembnejše kulturno-zgodovinsko obeležje Granade je Alhambra, mavrska citadela in palača, ki spada med znamenitosti skupne muslimanske, judovske in krščanske zapuščine. Zaradi tega je Granada v vrhu kulturnih in turističnih atrakcij Španije. Granatno jabolko (v španščini »granada«) je heraldični element mesta. Arhitektura arabske dinastije Almohad z nekaterimi odličnimi primeri mavrskih in moriskovskih stavb je ohranjena v delu mesta, ki se imenuje Albaicin. Danes je Granada znana tudi po prestižni Univerzi v Granadi in pestrem nočnem življenju. Mesto, ki leži le 30 km pod prostranimi smučišči, nas bo očaralo. Prav tukaj je bilo zadnje oporišče muslimanov, ki so Špancem skoraj 800 let grenili življenje. Tukaj je svoj razcvet doživela arabska kultura na evropskih tleh. Med številnimi palačami je preživela le edinstvena – Alahambra, splet utrdb, palača razkošnih parkov z vodnjaki in bazeni. Gre za prikaz razkošja mavrskih in kasneje krščanskih vladarjev, ki so ohranili spoštovanje do arabskih mojstrov. Sprehodili se bomo skozi utrdbo Alcazaba, kraljeve palače, bivalni del Alhambra Alta ter skozi pisane vrtove, imenovane Generalife. Po ogledih bomo vožnjo nadaljevali v Cordobo. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: nedelja, 28. april 2019, CORDOBA – SEVILLA

sevilla
Po zajtrku nas bo očaralo mesto Cordoba, katerega srce predstavlja stara judovska četrt. Mesto je živi spomenik, ki je pod zaščito Unesca. Ponaša se s famozno katedralo (Cordobska Mezquita), nekdanjo mošejo, ki je tudi simbol mesta. Stara je 12 stoletij in je utelešala moč Islama na Iberskem polotoku. Leži ob reki Gaudalquivir, preko katere nas v srce mesta pripelje mogočen romanski most. Ogleda vreden je tudi Židovski predel. Popoldne vožnja do mesta Sevilla, pomembnega središča Andaluzije, ki nas bo pritegnila s starim delom mesta Alcazar, ki se razprostira okoli znamenite katedrale, kjer je domnevni grob velikega pomorščaka Krištofa Kolumba. Katedrala je nastala iz nekdanje mošeje, ki so jo po pregonu muslimanov s Pirenejskega polotoka spremenili v eno največjih krščanskih svetišč na svetu. Sprehodili se bomo tudi do Zlatega stolpa (Torre del Orro), ki stoji ob reki Gaudalquivir, s katere je leta 1519 odplul na svojo prvo pot okoli sveta Magellan, nato skozi park Marie Luise in Španski trg. Sodobnejši del mesta predstavlja dediščina velike svetovne razstave EXPO iz leta 1992, kar je »Park odkritij« Cartuja, s številnimi razstavami, prireditvami in zabaviščnim parkom. Nastanitev v hotel, večerja in nočitev (proti doplačilu je možen obisk temperamentne predstave Flamenka ob večerji/rezervacija je potrebna ob prijavi na potovanje!).

4. dan: ponedeljek, 29. april 2019, SEVILLA – JEREZ DELA FRONTERA – CADIZ

cadiz
Po zajtrku se odpeljemo v Jerez dela Frontero, manjše mesto na samem jugu Španije, med Sevillo in Atlantskim oceanom. Mesto je znano po številnih vinarnah, kjer pridelujejo zelo znana desertna vina Šeri, (Jerez pomeni Šeri). Sprehodili se bomo po mestu, pogledali zunanjost gradu brez oken, v njem je bila nekoč rezidenca kalifov Alcazar, mesto pa ima arabski pridih. Trg v centru krasi velik spomenik Miguelu Primo De Rivera – zaslužnemu španskemu politiku. Mogoče bo dovolj časa, da posedimo v eni od kavarnic, raztresenih po trgu in si naročimo Cafe con leche. Drugače pa ne moremo mimo tega, da si ne ogledamo vinarne in v njej poskusimo šeri. Nadaljujemo vožnjo v bližnje mestece Cadiz, ki pa ni običajno mesto, saj je najstarejše mesto v Evropi. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: torek, 30. april 2019, CADIZ – GIBRALTAR – MARBELLA

marbella-1
Po zajtrku nadaljujemo z ogledom mesta Cadiz, ki je glavno mesto province Cadiz v avtonomni pokrajini Andaluzija. Vsi trgi imajo zgodovinsko vrednost. Tu sta stara Škofija in Stolnica, izredno lepo pa sta ohranjena Rimsko gledališče in mestno obzidje. Vse to si bomo ogledali. Tu je še spomenik, posvečen Ustavi. Da bi najbolje zaobjeli pogled na mesto, se bomo povzpeli na stolp ali Torro Tavira. Iz Cadiza nas bo pot vodila na Gibraltar, ki je še vedno jabolko spora med Angleži in Španci. Je pa privlačna točka turistov. Imajo brezcarinsko cono in hribček visok le 125 m nadmorske višine, kateri ima prav posebne domačine – opice, edine živeče v naravi v Evropi. Iz Gibraltarja se odpravimo v obmorsko mestece Marbella, na obali Atlantskega oceana. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: sreda, 1. maj 2019, MARBELLA – MALAGA

malaga-spain
Po zajtrku bomo dopoldan izkoristili za oglede mesta, predvsem starega mestnega jedra Marbelle. Mesto Marbella leži v provinci Malaga, je obmorsko mondeno letovišče. Obenem pa
nam bo ponudilo na ogled ne le svoje urejene plaže, pač pa tudi zgodovino, v katero spadata najstarejša župnijska cerkev Ermita de Santiago iz 16. stoletja in mestna hiša iz leta 1572.
Sprehodili se bomo po mestu, ki ga krasijo očarljivo pobeljene hiše, tlakovane ulice in mnoge stare stavbe, ki imajo železne balkone. V Marbelli nas bo pritegnil tudi par zanimivih skulptur umetnika Salvadorja Dalija. Po ogledih se odpeljemo v mesto Malaga. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: četrtek, 2. maj 2019, MALAGA – DUNAJ
Po zajtrku ogled mesta Malaga, ki je veliko za dve Ljubljani. Ime pa je dobilo po desertnem vinu Malaga, ki ga pridobivajo v okolici. Prosti čas pred opoldanskim odhodom na letališče bomo izkoristili za ogled Picassojevega muzeja. Umetnik se je namreč leta 1881 rodil prav v tem mestu, kateremu je posvetil kar nekaj svojih najlepših del, ki so razstavljena v nekdanji mavrski palači. Po ogledih si za slovo od Španije privoščimo kafe con leche in pomahamo v slovo prelepim mestom Španije.

CENA POTOVANJA znaša 1.170 EUR pri udeležbi 40 potnikov

CENA VKLJUČUJE: avtobusni transfer iz Maribora na letališče Dunaj in nazaj, vse potrebne avtobusne prevoze na destinaciji, letalsko vozovnico na relaciji Dunaj-Malaga-Dunaj (prestopni let), 6 x polpenzionsko namestitev v hotelih 3*, vstopnine za oglede notranjosti po programu, riziko odpovedi, spremstvo slovenskega vodnika z licenco GZS, vsa potrebna lokalna vodenja in stroške organizacije potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (navesti jih je potrebno ob prijavi): CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini 11,69 EUR na osebo ter predstavo Flamenka z večerjo v Sevilli 70 EUR, enoposteljna soba za 6 dni 150 EUR.

PLAČILNI POGOJI: možnost obročnega plačila na osnovi plačilnih nalogov. Višina prvega obroka znaša 330 EUR in je namenjena pokritju stroškov letalske vozovnice (rok plačila je 14. 2. 2019, po tem terminu lahko pride do zvišanja cene).

PRIJAVE: sprejemamo na Vagantu, vsako sredo v času uradnih ur, na Glavnem trgu 19/C, med 12. in 13. uro, s seboj prinesite osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list), ker boste izpolnili prijavnico in se odločili za število odloženih obrokov. Veljavnost osebnega dokumenta mora trajati še najmanj 6 mesecev po prihodu domov.

Prijave lahko oddate in vplačate do istega datuma tudi pri organizatorju potovanja:
Turistična agencija POHORJE-TURIZEM Slov. Bistrica – ga. Ilona ali Arina – telefon 02 843 05 51,
mail: info@pohorje-turizem.com.
Program izdelan v Agenciji Pohorje-turizem,
Slovenska Bistrica, 22. 1. 2019
Potovanje se izvaja v skladu s Splošnimi pogoji TA Pohorje-turizem, objavljenimi na spletni strani

Potujemo s srcem! 

<3

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...