ČILE

Kraj odhoda:
Maribor, Celje, Ljubljana
Datum:
7.11.2018
Število dni:
14
Prevoz:
Letalo
Cena:
3790€

ODHOD: 7. november 2018 

1. dan: Transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do enega bližnjih letališč. Polet s prestopanjem proti Južni Ameriki. Nočni polet, obroki na letalu.

2. dan: Predvidoma dopoldanski pristanek na letališču v SANTIAGU. Transfer v čilsko prestolnico, prva osvežitev in začetek z ogledi: ulica Alameda, Plaza de Armas s katedralo in mestno hišo, vzpon na hrib San Cristobal z razgledom na mesto. Sledi obisk zgodovinskega muzeja o obdobju pred Kolumbom, nato vožnja mimo vladnih poslopij La Moneda, ministrstev, novejšega dela Santiaga z nebotičniki ter s finančnim in nakupovalnim centrom. Še skozi najstarejši del mesta in mimo univerzitetnega predela. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja v vinorodno dolino CASABLANCA, obisk enega izmed znanih vinogradnikov, ogled kleti in pokušnja svetovno znanih čilskih vin. Nadaljevanje v pristaniško mesto VALPARAISO, ogled znamenitih starih mestnih dvigal in po možnosti še obisk muzeja Pabla Nerude – enega najpomembnejših latinskoameriških pesnikov 20. stoletja. Kosilo nekje na poti. Še panoramska vožnja skozi obmorsko letoviško mesto VIÑA DEL MAR in popoldanska vrnitev v Santiago. Še nekaj prostega za samostojne oglede. Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk in takojšen transfer na letališče. Polet proti skrajnemu jugu države v PUNTA ARENAS. Ogled mesta: obisk muzeja ladijskih replik Nao Victoria, sprehod po zanimivem pokopališču Sara Braun in vzpon na razgledno točko La Cruz, od koder se lepo vidi na Magellanovo ožino. Sledi vožnja do kolonije pingvinov ob zalivu Otway, nato transfer preko patagonske pampe v mesto PUERTO NATALES. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku izlet z ladjo po ZALIVU ZADNJEGA UPANJA (Seno Ultima Esperanza). Plovba po kanalih zaliva, občudovanje ledenika Serrano in postanek pri ledeniku Balmaceda za sprehod pod vznožje ledenika. Med plovbo tudi postanek na enem izmed postajališč ob zalivu za tipično patagonsko kosilo. Vrnitev v Puerto Natales in pozno popoldan po želji še sprehod skozi mestno jedro. Nočitev v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Celodnevni izlet v Nacionalni park TORRES DEL PAINE, ki velja za najlepšega v Čilu in kjer znameniti granitni »stolpi« dominirajo nad čudovito pokrajino (vključeno paketno kosilo). Obisk jame Milodon, nato panoramska vožnja skozi nacionalni park ob jezerih Sarmiento, Amarga, Pehoe … Postanek pri Velikih slapovih in možnost lažjega trekinga (cca. 2 uri) do razgledne točke ob jezeru Nordenskjöld. Še vožnja do jezera Grey in nato večerna vrnitev v Puerto Natales. Nočitev v hotelu.

7. dan: Zgodnejši zajtrk in cca. 3-urni transfer do letališča v Punta Arenas. Lokalni polet v PUERTO MONTT. Krajši ogled mesta z obiskom lokalne tržnice. Kosilo v restavraciji. Vožnja do turističnega središča PUERTO VARAS ob jezeru Llanguihue. Krajši ogled in nastanitev v hotelu. Nočitev.

8. dan: Zajtk. Ta dan krožni izlet ob jezeru Llanguihue. Postanek pri brzicah reke Petrohue, vzpon na 1300 m do bazne postaje pod vulkanom Osorno za čudovit panoramski razgled na okoliška jezera in vulkane. Vožnja v vasico Puerto Octay in kosilo v lokalni restavraciji. Še popoldanski ogled zanimivega mesta FRUTILLAR ob zahodni obali jezera. Vrnitev v hotel in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Predvidoma dopoldanski transfer na letališče v Puerto Monttu in lokalni polet nazaj v Santiago. Transfer do hotela in nastanitev. Prosto za zadnje nakupe ali oglede (odvisno od časa lokalnih poletov). Nočitev.

10. dan: Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Evropi (oziroma po želji nadaljevanje potovanja na VELIKONOČNI OTOK). Obroki na letalu.

11. dan: Vmesni pristanek na enem od evropskih letališč ter nadaljevalni let do bližnjega letališča. Še transfer v Slovenijo, povratek predvidoma v večernih urah.

 

CENA: 3.790 EUR pri najmanj 15 potnikih

3.990 EUR pri najmanj 10 potnikih

4.390 EUR pri najmanj 6 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: vse polete kot navedeno v programu: interkontinentalni polet z bližnjega letališča do Santiaga in nazaj, notranje polete Santiago–Punta Arenas, Punta Arenas–Puerto Montt in Puerto Montt–Santiago, vse letališke takse (v višini cca 660 EUR), 8 x nočitev zajtrkom v sobah 1/2 v hotelih***, vsi ostali obroki po programu (kosila ali večerje), oglede po programu, avtobusne in ladijske prevoze v Čilu po programu, lokalno vodenje, kjer je potrebno, organiziran transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora do bližnjega letališča in nazaj (če gre za polet iz Benetk, Dunaja ali pd.), slovensko spremstvo, celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:  za sobo 1/1 = 540 EUR, priporočene napitnine = cca. 50 USD

 

Možno je nadaljevanje potovanja na VELIKONOČNI OTOK (dodatni 3 dnevi)!

10. dan: Zajtrk. Transfer na letališče v Santiagu in dopoldanski polet zahodno v osrčje Tihega oceana v Polinezijo, cca. 3800 km daleč. Pristanek na letališču Mataveri na VELIKONOČNEM OTOKU, ki ga domačini imenujejo RAPA NUI. Nastanitev v hotelu v bližnjem mestecu HANGA ROA, krajši počitek. Obisk Antropološkega muzeja, ki prikazuje kulturo Velikonočnega otoka in Polinezije. Sledi ogled kompleksa TAHAI in prvo srečanje z veličastnimi figurami – monoliti, ki jih poznamo pod imenom moai in so jih tu izklesali domačini pred več stoletji. Ogled obrednih prostorov in bivališč domačinov. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

11. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po slikovitem otoku, ki meri le 167 km2. Ogled največjih kulturno-zgodovinskih in naravnih znamenitosti. Na otoku najdemo več sto znamenitih monumentalnih figur, veliko število reliefov ter okoli 250 različnih templjev. Najprej ogled obredne platforme AHU AKIVI, kjer stoji 7 moaijev. Postanek pri templju na plaži ANAKENA, kjer bi naj pristali prvi priseljenci. Tudi možnost krajšega kopanja …  Vožnja do kraterja vulkana RANU RARAKU, kjer so izklesali večino kipov. Danes se jih tu nahaja še okoli 400. Še ogled 15 moaijev, ki stojijo v vrsti pri svetišču TONGARIKI,  nato povratek v hotel. Večerja v lokalni restavraciji s predstavitvijo tipičnih plesov Rapa Nui. Nočitev.

12. dan: Zajtrk. Vožnja do kraterja RANO KAU, od koder je čudovit razgled po otoku in na kratersko jezero. Postanek v vasici ORONGO, znano po petroglifih in obrednem tekmovanju. Transfer na letališče in opoldanski polet nazaj v Santiago. Večerni pristanek, transfer v hotel in nočitev.

13. dan: Po zajtrku predvidoma še nekaj prostega. Transfer na letališče in polet proti Evropi. Obroki na letalu.

14. dan: Vmesni pristanek na enem od evropskih letališč ter nadaljevalni let do bližnjega letališča. Še transfer v Slovenijo, povratek predvidoma v večernih urah.

 PODALJŠANJE POTOVANJA NA VELIKONOČNI OTOK

DOPLAČILO ZNAŠA:

             1.420 EUR pri najmanj 15 potnikih

1.540 EUR pri najmanj 10 potnikih

1.690 EUR pri najmanj 6 potnikih

CENA DOPLAČILA VKLJUČUJE ŠE: letalski polet iz Santiaga na Velikonočni otok in nazaj, vse letališke takse (v višini cca 220 EUR), 3 x nočitev zajtrkom v sobah 1/2 v hotelih***(2 x na Velikonočnem otoku, 1 x v Santiagu), vsi ostali obroki po programu (kosila ali večerje), oglede po programu, vse transferje in avtobusne prevoze na Velikonočnem otoku po programu, lokalno vodenje, kjer je potrebno, organiziran transfer iz bližnjega letališča do Ljubljane, Celja in Maribora (če gre za polet do Benetk, na Dunaj ali pd.), slovensko spremstvo, celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNI DOPLAČILI: za sobo 1/1 = 240 EUR, za pričakovane napitnine = cca. 20 USD.

————————————————————————————————————–

OPOMBE:

Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih brez sprememb vsebine programa. V času objave programa vsi letalski poleti in povezave še niso bili potrjeni. V tej zvezi se lahko datum odhoda še spremeni za dan ali dva.

Vsak potnik ob prijavi odda kopijo svojega potnega lista (z veljavnostjo 6 mesecev od dneva zaključka potovanja).

V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca transfer do letališča ni vključen v ceno (doplačilo po želji v tem primeru = 30 EUR za povratni transfer).

Minimalno število za nadaljevanja organiziranega potovanja s slovenskim spremstvom na Velikonočni otok je 6 potnikov. V primeru manjšega števila zainteresiranih je izvedba možna po dogovoru s potniki (z doplačilom ali brez slovenskega vodnika z angleško oz. špansko govorečim lokalnim vodnikom).

 

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...