PERU

Kraj odhoda:
Maribor, Celje, Ljubljana
Datum:
15.11.2018
Število dni:
10
Prevoz:
Letalo
Cena:
2790€

ODHOD: 15. november 2018

1. dan: Transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do enega bližnjih letališč. Polet z enim postankom v Južno Ameriko. Predvidoma večerni pristanek v LIMI. Transfer v hotel in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Krajši krožni ogled perujske prestolnice. Zgodovinsko jedro mesta: trg sv. Martina, vladna palača, škofovska palača, mestna hiša, stare ulice s kolonialnimi zgradbami, z vplivom arabske arhitekture, cerkev sv. Frančiška … Vožnja skozi modernejše četrti El Olivar, San Isidro, Miraflores in Larco Mar. Transfer na letališče in opoldanski polet v AREQUIPO in krajši krožni ogled. Sprehod po osrednjem trgu s katedralo, ki sodi med najlepše v državi, nato ogled samostana Santa Catalina. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja iz Arequipe preko hribov po slikoviti poti. Prečkanje več prelazov (najvišji Patapampa, 4910 m) in potovanje na relaciji Yura–Pampa de Arreieros–Pampa Canahuas, skozi nacionalni park Aguada Blanca, kjer se pasejo črede lam oziroma njihove sorodne vrste (vikunje, alpake …). Kosilo v restavraciji. Vstop v kanjon reke Colce in prihod v CHIVAY. Prosto na zanimivi mestni tržnici. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Zgodnje vstajanje, zajtrk in vožnja do najglobljega kanjona na svetu COLCA, kjer gnezdijo kondorji, postanek pri razgledni točki “El Cruz del Condor”.  Vrnitev v Chivay in odhod z linijskim avtobusom v PUNO ob jezeru TITICACA. Nastanitev, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk in izlet z ladjo po najvišje ležečem plovnem jezeru na svetu: plovba do otoka TAQUILE, spoznavanje življenja domačinov. Kosilo v restavraciji, nato obisk plavajočih otočkov UROS, kjer živijo Indijanci plemena Urujev. Vrnitev v Puno in nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku avtobusna vožnja s turistično linijo iz Puna s postankom v  Pukari, vožnja čez prelaz La Raya (4355 m), obisk templja boga Viracoche v RAQCHI, nato ogled cerkve v kolonialni vasici ANDAHUAYILLAS, ki slovi kot »sikstinska kapela« Amerike. Na poti kosilo v  restavraciji. Večerni prihod v CUZCO. Nastanitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Potovanje v inkovsko Sveto dolino. Ogled mesteca PISAC s slikovito tržnico, nadaljevanje v OLLANTAYTAMBO s še eno inkovsko utrdbo. Kosilo v restavraciji. Vkrcanje na vlak in vožnja v AGUAS CALIENTES. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Organizirana vožnja z manjšimi avtobusi do največje znamenitosti Peruja, skrivnostne inkovske utrdbe MACHU PICCHU, tudi enega glavnih arheoloških najdišč na svetu. Organiziran ogled in čas za samostojno občudovanje najdišča. Vrnitev v Aguas Calientes ter v Cuzco (z vlakom in avtobusom). Nočitev v hotelu.

9. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled znamenitosti: glavni trg s kolonialno arhitekturo in katedralo, zlati tempelj Korikanča … Transfer na letališče in polet v Limo, od tam večerni polet proti Evropi.

10.dan: Vmesni pristanek na enem od evropskih letališč ter nadaljevalni let do bližnjega letališč. Še transfer nazaj v Slovenijo, kamo bo povratek predvidoma v večernih ali nočnih urah.

 

CENA: 2.790 EUR pri najmanj 15 potnikih

3.060 EUR pri najmanj 10 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: vse polete kot navedeno v programu (interkontinentalni polet iz bližnjega letališča do Lime in nazaj; notranja poleta Lima–Arequipa in Cusco–Lima, vse letališke pristojbine v višini cca. 495 EUR (razen tistih, ki jih je treba plačati na licu mesta), 8 x nočitev z zajtrki v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 4 x kosilo in 1 x večerjo po programu, vse prevoze in transferje z avtobusom, vse oglede, lokalnega vodnika, organiziran transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora do bližnjega letališča in nazaj (če gre za polet iz Benetk, Dunaja ali pd.), slovensko spremstvo, celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

OBVEZNO DOPLAČILO na poti: za izstopne takse na letališčih v Peruju v višini cca. 45 USD.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v hotelih = 250 EUR, – za pričakovane napitnine na poti = cca. 40 USD (vodniku na poti). V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 30 EUR za povratni transfer).

OPOMBE: 
Potniki naj se obvezno posvetujejo s svojim zdravnikom v zvezi z morebitno višinsko boleznijo.

V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato so v tej zvezi možne manjše spremembe (npr. zamik datuma odhoda za kak dan ali dva). Posledično se lahko nekoliko prerazporedi program.

Možna je tudi izvedba z manj kot 10 potniki po ceni, ki velja za 10 potnikov, vendar z morebitnim kombiniranjem skupine s turisti iz drugih držav.

Vsak potnik ob prijavi odda kopijo svojega potnega lista (z veljavnostjo 6 mesecev od dneva zaključka potovanja).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...