OBIRANJE MANDARIN 2018

Kraj odhoda:
Celje, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Maribor
Datum:
12.10.-14.10.2018
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:
190€

Letos bomo poleg  obiranja mandarin v dolini Neretve nekoliko podrobneje spoznavali Bosno in Hercegovino. Zemljevid jugovzhodne Evrope nam to državo prikaže kot srce, ujeto med Jadranskim morjem in Panonsko nižino,  pestra zgodovina tega območja pa nam pripoveduje, da srce ne bi bil najbolj primeren simbol zanj, saj so se tukaj odvijali težki dogodki, ki so dali BiH specifično kulturo in identiteto. Na tem ozemlju gre namreč za preplet vzhoda in zahoda, kar se odraža tudi v posebni mentaliteti. Posebno zanimiv je njihov poslovni bonton, ki pravi »Jej in pij, posel pride kasneje!«

OBIRANJE MANDARIN 2018

Zagotovljena doživetja in zabava!

Datum: 12.10.-14.10.2018mandarina
1.dan, petek, 12.10.2018: SLOVENIJA – BANJA LUKA – JAJCE – KONJIC – JABLANICA – MOSTAR

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah, vožnja po hrvaški avtocesti v smeri Zagreba in Banja Luke.  Jutranji prihod v mesto Jajce , kjer se zlivata reki Pliva in Vrbas. Prav tukaj je bil med drugo svetovno vojno II. kongres AVNOJ-a, na katerem je bila ustanovljena tretja jugoslovanska država. Slovi tudi po čudovitem slapu, ki se nahaja čisto v centru mesteca. Ogledali si bomo mesto in muzej Avnoja ter si vzeli čas za čevape ali kavo. Sledi vožnja v smeri Jablanice (muzej Bitke za ranjence na Neretvi) ter naprej do mesta Konjic, ki je poznano po Titovem bunkerju. Zgrajen je bil leto dni pred Titovo smrtjo, v popolni tajnosti so ga gradili celih 26 let. Gre za vojni objekt, katerega namen je bil, da se v primeru atomskega napada vanj zateče Josip Broz Tito in 350 njegovih najožjih sodelavcev. Strošek gradnje je ocenjen na 4,6 milijarde dolarjev, objekt se razprostira na več kot 6.500 km2 površine in leži 280m pod površino zemlje. Ogled bunkerja,  nato vožnja v Mostar. Krajši ogled mesta, nato nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2.dan, sobota, 13.10.2018: MOSTAR – DOLINA NERETVE – MAKARSKA RIVIERA                                      

Po zajtrku sledi vožnja proti dolini reke Neretve, vse do obširnih rodovitnih polj ob njenem izlivu v morje. Pričakali nas bodo prijazni domačini in nas pospremili v neskončne nasade slastnih mandarin, kjer se jih boste lahko najedli do sitega in jih nakupili za domov. Ob kozarčku ‘loze’ in ob domačih figah se bomo odpravili na vožnjo s tradicionalnimi ladjami po rokavih delte Neretve, kjer bomo opazovali številne živalske in rastlinske vrste. Gostitelji nam bodo pripravili okusno kosilo, vse do poznega popoldneva pa nas bo razveseljevala živa glasba. Sledi vožnja do Makarske, nastanitev v hotel.  Za najbolj pogumne čas za skok v morje, za vse ostale sprehod po Rivi.  Večerja in nočitev.

3. dan, nedelja, 14.10.2018: MAKARSKA RIVIERA – ZADAR – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu, čas za dopoldansko kavo ob morju. Vožnja do Zadra, voden ogled mestnega jedra. Sprehod skozi staro mestno jedro in ogled glavnih znamenitosti kot so: Forum ter cerkev Sv. Donata, Kneževa palača, Kalelarga,…prisluhnili bomo zvokom morskih orgel ter naredili pozdrav soncu (steklena plošča s solarnim modulom, ki s pomočjo morskih orgel omogoča komunikacijo zvok – svetloba). Nekaj prostega časa za kosilo.  Prihod domov v večernih urah.

CENA POTOVANJA: 190 € pri udeležbi 45 oseb

 

CENA VKLJUČUJE

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • cestne pristojbine,
  • 2 x polpenzionsko namestitev v hotelu *** v Mostarju in na makarski rivieri, (zajtrk, večerja; dvoposteljne sobe),
  • trgatev mandarin z aperitivom, suhimi smokvami, živo glasbo in kosilom + 3 kg mandarin/osebo,
  • ogled Zadra z lokalnim vodnikom,
  • vstopnino za ogled muzeja v Jajcu ter Bunkerja v Konjicu,
  • vse ostale oglede zunanjosti po programu,
  • spremstvo glasbenikov – živo glasbo na poti
  • vodenje in organizacijo,

 

MOŽNA DOPLAČILA:

  • za nastanitev v 1/1 sobi = 30 EUR za 2 noči

 

POPUST ZA ZAGODNJE PRIJAVE DO 20.4.2018: 5% (velja ob plačilu 50% zneska).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...