OKTOBERFEST (MÜNCHEN)

Kraj odhoda:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Datum:
6.10.2018
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:
49€

ODHODI: 6.10.2018

VSTOPNE POSTAJE: 

Maribor – AP TPC City ob 04.00 uri, 

Slovenska Bistrica – Spar ob 04.20 uri, 

Celje – Dvorana Zlatorog ob 04.50 uri, 

Ljubljana – parkirišče Dolgi Most ob 06.00 uri.

Vožnja preko Avstrije do bavarske prestolnice. Prihod v München okoli poldneva. Prosto za individualne oglede.  Že dopoldne se odprejo vrata številnih šotorov pivovarn na prostoru Oktoberfesta. Tradicija imenovana Oktoberfest se je začela ob poroki prestolonaslednika princa Ludwiga in princese Therese leta 1810. Prebivalci Muenchena so bili povabljeni na proslavo pred mestnimi vrati in dogodek je bil označen kot festival Bavarske. Naslednje leto so dogodek ponovili, tokrat s popularnimi konjskimi dirkami in kasneje še s poljedelsko predstavo. Prve pivske stojnice so postavili leta 1896. V naslednjih letih je raznolikost festivala močno naraščala in pritegovala pozornost obiskovalcev željnih zabave, piva in klobas.

Danes je Oktoberfest največja pivska veselica na svetu. Vsakoletne prireditve se udeleži veliko obiskovalcev, spije se povprečno 6.5 milijonov litrov piva, poje več kot 200.000 parov klobas in skoraj 500.000 piščancev. Za zabavo v državi, ki se ponaša s skoraj 5000 vrstami piva, skrbi okoli 12000 zaposlenih, od tega 1600 natakaric. Zaradi dobrega adrenalinskega naboja na festivalu se nahaja tudi zabaviščni park. Obiskovalci pa lahko uživajo tudi ob tradicionalnih dogodkih. Oktoberfest pooseblja zabavo, optimizem in sproščanje. Ob  21.00 uri se bomo zbrali pri avtobusu. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.

Cena:

49 EUR iz Maribora, Sl. Bistrice in Celja
42 EUR iz Ljubljane

Miza na prizorišču ni rezervirana.ZA PRESTOP MEJE JE OBVEZEN VELJAVEN POTNI LIST ALI OSEBNA IZKAZNICA!PROGRAM VELJA KOT KONČNO OBVESTILO!


Cena vključuje: 

– Avtobusni prevoz
– Osnovno nezgodno zavarovanje izletnikov
– turistično spremstvo in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...