PORTUGALSKA

Kraj odhoda:
Gradec
Datum:
28.10.2018
Število dni:
6
Prevoz:
Letalo
Cena:
899€

ODHOD: 28. oktober 2018 

1. dan: Zbirališče potnikov ob 04.30 letališču Gradec (oz. po dogovoru organiziran prevoz iz Ljubljane, Celja, Maribora do Gradca). Sledi polet letala Lufthansa ob 06.25 proti Frankfurtu. Tam takojšen prestop na drugo letalo in polet proti Portugalski. Pristanek na letališču v Lizboni ob 11.10 po lokalnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih takojšnje vkrcanje na portugalski avtobus in najprej panoramska vožnja skozi center Lizbone (trg Pombal, avenija Liberdade, četrt Baixa, bazilika Estrella, parlament …) nato pa odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in še obisk cerkve samostana San Jeronimos, v kateri sta pokopana pomorščak Vasco de Gama in pesnik Camoes. Nastanitev v hotelu nekje v Lizboni, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Sledi celodnevni ogled Lizbone (ta dan uporaba javnega prevoza): katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama … Prosto za kosilo v centru mesta. Popoldan vožnja do postaje Oriente na vzhodni del mesta v četrt Park narodov (nekdanje prizorišče razstave Expo 98′). Sprehod skozi del mesta s tipično arhitekturo, možnost obiska znamenitega Oceanaria. Vrnitev v hotel. Zvečer po želji večerja v lokalu s petjem tipičnih portugalskih pesmi – “fado” in folkloro. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Odhod iz Lizbone ob obali proti zahodu. Najprej krajši panoramski  ogled letoviškega ESTORILA. Sledi vožnja skozi Cascais in naprej na najbolj zahodni del Evrope – CABO DEL ROCA. Po postanku za ogled, nadaljevanje poti v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop na željo, če bo odprto). Vožnja proti severu in še popoldanski postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Nastanitev v hotelu, nekje na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku sledijo zanimivi ogledi v osrednjem delu Portugalske. Obisk največjega romarskega kraja FATIMA (ogled osrednje Marijine cerkve in celotnega romarskega kompleksa, nekaj prostega v mestu za nakup spominkov …). Nadaljevanje poti v BATALHO, kjer bo sledil ogled znamenitega samostana, za konec pa še obisk slikovitega obmorskega kraja NAZARE, nekdanjega ribiškega mesteca, ki danes privablja tudi številne turiste. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Potovanje proti severu in dopoldanski postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Panoramska vožnja skozi mestno jedro, vožnja po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana, nato še čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in poskušnja “porta” v eni izmed znanih kleti. Če bo možno že vožnja z ladjico po reki Douro. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v Portu: katedrala, žel. Postaja Sao Bento, obisk znamenite borze »Bolsa«. Še prosto za zadnje nakupe in kosilo v živahnem predelu Ribeira. Sledi transfer na letališče v Portu in polet letala družbe Lufthansa proti Frankfurtu ob 16.45. Prestop na drugo letalo in let iz Frankfurta v Gradec, kjer bo pristanek ob 22.50 po lokalnem času. Zaključek potovanja oz. po želji še organiziran transfer nazaj do Velenja.

 

CENA: 899 EUR pri najmanj 30 potnikih

979 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 5 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 4 x večerjo po programu, vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, vozovnice za javni prevoz v Lizboni drugega dne, letalske polete na relaciji Gradec-Frankfurt-Lizbona in Porto-Frankfurt-Gradec, letališke takse v višini cca. 120 EUR (vključena ročna prtljage + 1 kos velike prtljage do 20 kg/osebo), slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene so vstopnine za: stolp Belem, grad Sao Jorge, samostan Batalha, obisk Bolse, ogled kleti s pokušnjo porta.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 120 EUR, za večerjo v lokalu s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz do lokala in nazaj, večerjo in pijačo) = 50 EUR/osebo pri min. 20 udeležencih; za organiziran prevoz iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča Gradec in nazaj = 30 EUR/osebo.

Ogledi po dnevih se lahko izvedejo tudi v spremenjenem vrstnem redu.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...