REGENSBURG IN WALHALLA: KELHEIM, PASSAU

Kraj odhoda:
Ljubljana, Celje, Slovenska Bistrica, Maribor
Datum:
6.10.2018
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:
169€

ODHOD: 6. oktober 2018

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 1.00 uri zjutraj. Pobiranje potnikov v smeri Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Potovanje z vmesnimi postanki preko Avstrije, mimo Gradca in Welsa. Prestop meje z Nemčijo. Potovanje ob Donavi proti mestu Regensburga. V KELHEIMU si boste ogledali t.i. »BEFREIUNGSHALLE«. Impozantno rotundo nad sotočjem rek Altmühl in Donave je dal zgraditi Ludwik I. Bavarski v spomin na zmage proti Napoleonu v letih 1813 in 1815. Sledi ogled REGENSBURGA, enega najstarejših nemških mest. Tu je zasedal prvi nemški parlament. Srednjeveško jedro je na seznamu UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine. V mestno jedro se boste podali peš preko srednjeveškega kamnitega mostu. Ogled impozantne gotske stolnice z razkošnimi vitraži. Nato obisk DVORCA ST. EMMERAN (nekdanjega samostana). Ogled veličastne stavbe s križnim hodnikom, bogate knjižnice in razkošnih soban, ki pričajo o najbogatejši nemški plemiški družini Thurn in Taxis. Sledi še obisk Centra za obiskovalce Unescove svetovne dediščine (»Word heritage visitor center«). Prosti čas bo namenjen samostojnemu raziskovanju mesta, osvežitvi in nakupu spominka. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do bližnjega kraja DONAUSTAUF.  Ogledali si boste WALHALLO, tempelj, ki so ga zgradili na željo bavarskega kralja Ludwika I. in je kopija antičnega Partenona iz Aten. Sledil bo povratek proti PASSAU, »mestu treh rek«. Mesto leži na izjemni strateški legi ob izlivu Inna in Ilza v Donavo. Ogled mesta: katedrala sv. Štefana z največjimi cerkvenimi orglami na svetu, stara in nova škofovska palača, cerkev sv. Mihaela, »Dreiflüsseeck«, mestna hiša, donavsko nabrežje … Še vzpon do utrdbe Oberhaus, enega največjih grajskih kompleksov v Evropi. Od tu se vam bo ponudil čudovit razgled na mesto in sotočje treh rek. Povratek proti domu po isti poti mimo Welsa in po Pyrenski avtocesti. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

CENA: 169 EUR pri najmanj 40 potnikih

             189 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu turistične kategorije v sobah 1/2 TWC,  vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za Befreiungshalle,  Walhallo in dvorec St. Emmeran (Thurn in Taxis muzej).

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 22 EUR (ob prijavi).

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...