ŠRILANKA IN MALDIVI

Kraj odhoda:
Zagreb
Datum:
29.10.2018
Število dni:
11
Prevoz:
Letalo
Cena:
2050€

ODHOD: 29. oktober 2018 

Šrilanka, eden najlepših otokov na svetu, »solza v Indijskem oceanu«, ima prijazne domačine, bogate nasade čaja, starodavno kulturo in mogočne templje. Naša pot vodi od severa s starimi prestolnicami, preko Kandyja, ki velja za kulturno središče otoka, preko  hribovitega osrčja čajne dežele. Za konec še nekaj sanjskih dni na Maldivih, kjer se prepustimo toplim vodam Indijskega oceana.

1. dan: Zbor potnikov na letališču Zagreb  (možnost organiziranega prevoza iz Maribora ali Ljubljane). Polet preko Dubaja v Kolombo.

2. dan: Pristanek v KOLOMBU. Vožnja do ribiške vasice Negombo in nato v osrčje južnega dela otoka v idilično mesto DAMBULA sredi tropskega gozda. V templjih v skalnih votlinah ogled številnih kipov Bude, o  zgodovini Šrilanke pa govorijo tudi preko 2000 let stare stenske poslikave. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja do SIGIRIYE in vzpon na znameniti osamelec z nekoč mogočno utrdbo. Kosilo. Sledi vožnja po čudoviti pokrajini do POLONNARUWE, ene od nekdanjih prestolnic singhalskega kraljestva. Domačini najbolj častijo tempelj Gal Vihara, vrhunec tedanje umetnosti klesanja v skalo. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja proti jugu do vasi MATALE in ogled vrta začimb: dreves kave, popra, vanilije, kokosa ter številnih drugih začimb in dreves; prvo srečanje z ajurvedsko medicino. Pozno popoldne prihod v KANDY, kolonialno prestolnico Šrilanke. Osrednja znamenitost je veliki tempelj Budovega zoba, ki ga je v 4. stoletju na Šrilanko prinesla princesa v laseh. Mesto velja za kulturno in akademsko prestolnico Šrilanke, prebivalci pa za zadnje šrilanške aristokrate. Nastanitev hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku ogled botaničnih vrtov v Paradeniji, nato obisk zavetišča in bolnišnice za slone v PINNAWELI. Po vrnitvi v Kandy sprehod skozi glavno mestno tržnico. Obisk lokalne obrtne delavnice in večerne folklorne predstave  bosta dopolnila pester program dneva.

6. dan: Po zajtrku ogled templja, kjer hranijo relikvijo Budinega zoba, ki ga je na Šrilanko prinesla princesa v laseh v 4. st.. Nato vožnja po slikoviti hriboviti pokrajini proti Nuvari Eliji, ki jo obdajajo cejlonske plantaže čaja. V eni od tovarn ogled proizvodnje čaja in možen nakup. Nuvara Elija je tudi po odhodu Angležev v marsičem ohranila angleški pečat. Večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku spust do KOLOMBA.  cesta je speljana skozi bujen tropski gozd in nasade kavčuka. Popoldanski prihod v Kolombo in ogled glavnih znamenitosti šrilanške prestolnice. Večerni let proti Maleju, glavnemu mestu Maldivov. Po prihodu na letališče prevoz do otoka in prenočevanje.in ogled znamenitosti šrilanške prestolnice. Prevoz na letališče in večerni let proti MALEJU, glavnemu mestu MALDIVOV. Prevoz do otoka. Večerja in nočitev.

8. in 9. dan: Prosta dneva s polpenzionom. Dneva namenjena razvajanju na rajskih Maldivih, sončenju in lenarjenju.

10. dan: Po zajtrku prevoz na letališče Male in polet proti Dubaju.

11. dan: Nadaljevalni polet proti Zagrebu. Po pristanku organiziran transfer v Slovenijo (proti doplačilu).

CENA: 2.050 EUR pri najmanj 25 potnikih

          2.210 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz Zagreba preko Dubaja v Colombo in iz Maleja preko Dubaja v Zagreb, vse letališke pristojbine, nočitve v hotelih 3-5* v sobah 1/2 TWC, vse obroke po programu, vse lokalne prevoze in oglede po programu, prevoz s hitrim čolnom ali letalom letališče Male-otok-letališče Male, lokalne vodnike, stroške urejanje vizuma (cca. 40 EUR),  slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene so vse vstopnine po programu.

 MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 490 EUR, za priporočljive napitnine lokalnim vodnikom, šoferjem … = cca. 50 EUR (vodniku na poti), za all inclusive za 3 dni na Maldivih = 195 EUR, za povratni transfer iz Maribora ali Ljubljane do letališča Zagreb = 30 EUR.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...