Z MUZEJSKIM VLAKOM v GORIŠKA BRDA

Kraj odhoda:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Datum:
6.10.2018
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:
99€

ODHOD: 6. oktober 2018 

Z vlakom iz časa naših dedkov in babic se bomo zapeljali v preteklost. S parno lepotico bomo potovali po slikoviti Bohinjski progi.

Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja mimo Kranja in Radovljice do BLEDA. Čas za osvežitev, kavo ali krajši sprehod ob jezeru. Sledi vožnja do železniške postaje, vkrcanje na MUZEJSKI VLAKter enkratno doživetje vožnje po slikoviti BOHINJSKI PROGI s pogledi na okoliške planine, soteske in grape. Vožnja skozi enega najdaljših slovenskih predorov (6327 m). Med vožnjo možnost nakupa prigrizkov in osvežilnih pijač v bifejskem vagonu. Proga vodi po dolini Save Bohinjke, skozi Baško grapo in Most na Soči v dolino Soče do Kanala. Prestop na avtobus in vožnja ob Soči mimo Anhovega in Plav v GORIŠKA BRDA. Prvi postanek v Gonjačah, vzpon na 23 m visok razgledni stolp za pogled na slikovite briške vasice, vinograde in sadovnjake, ob jasnem vremenu pa tudi na vrhove Julijcev in Dolomitov. Nadaljevanje mimo srednjeveške vasice Šmartno v središče Brd – Dobrovo. Postanek ob renesančnem gradu za kratek ogled. Kosilo v bližini. Poskrbljeno bo tudi za zabavo. Sledi ogled vinske kleti in možnost nakupa briških vin. Popoldne slovo od Brd in vožnja mimo Solkana v Novo Gorico. Ob 16.46 ponovno vkrcanje na muzejski vlak in potovanje proti Bledu (prihod ob 18.58), nato z avtobusom proti domu. Prihod v Ljubljano, Celje in Maribor v večernih urah.

CENA: 99 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja

           95 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze po programu, povratno vožnjo z muzejskim vlakom iz Bleda do Kanala in iz Nove Gorice do Bleda, oglede po programu, kosilo, ogled vinske kleti s kozarcem vina, vodenje, animacijo in organizacijo.

V primeru razglašene požarne nevarnosti ali okvare parne lokomotive jo bo nadomestila dizelska. Program je pripravljen v sodelovanju s TA ABC rent a car turizem d.o.o.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Opomba: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...